”Bătălia” pentru Timișoara și județul Timiș a început oficial-VIDEO

540

Miezul nopții a dat startul oficial campaniei electorale pentru alegerile locale din 5 iunie. Cele mai importante formațiuni politice din Timiș n-au pierdut nici un minut de campanie. Și-au mobilizat oamenii și au pornit prin Timișoara să lipească afișe.

Social democrații și liberalii din Timiș, foști parteneri în campania electorală de acum 4 ani, când au câștigat detașat alegerile, au ținut să demonstreze că rămân cei mai importanți ”jucători” de pe eșichierul politic local. La miezul nopții n-au pierdut prilejul de a-și mobiliza în primul rând membrii și să demareze oficial campania electorală.
Echipa liberalilor, în frunte cu Nicolae Robu și Dan Diaconu, s-a întâlnit în Piața Libertății, de unde a pornit spre Piața Operei, spre panoul de afișaj, unde a fost lipit primul afiș electoral al PNL-ului.”Bătălia” pentru Timișoara și județul Timiș a început oficial.Still011Considerăm că într-o democrație alegerile sunt extrem de importante și lucrul acesta trebuie să fie marcat în toate ocaziile, iar startul campaniei electorale este o astfel de ocazie care merită o atenție specială. Ne prezentăm în fața cetățenilor Timișoarei și județului Timiș cu realizări, candidați care au făcut ceva până în momentul la care solicită votul cetățenilor. Afișul meu electoral este unul mai neobișnuit, mi s-a spus că este prima dată când pe un afiș electoral apar realizări. Nu a fost ușor să selectăm un număr de 24 de realizări pe care le avem în oraș, ele sunt mult mai multe. Noi vom face o campanie electorală bazată pe realizări. Pe noi nu ne interesează să ponegrim adversarii, pe noi ne interesează să arătăm ce am făcut noi în acești ani. Ne putem uita în ochii fiecărui cetățean pentru că ne-am făcut datoria”, a spus Nicolae Robu, candidatul PNL pentru Primăria Timișoara.
Social democrații, însoțiți de principalii lor candidați, Florin Bârsășteanu și Sorin Grindeanu au ales ca punct de întâlnire Filarmonica, unde au lipit oficial primele afișe electorale ale PSD. ”Bătălia” pentru Timișoara și județul Timiș a început oficial.Still020Eu încerc să îmi fac o campanie centrată pe necesitățile directe, stringente, imediate ale cetățeanului, încerc să fiu atent la necesitățile cetățenilor și nu la ideile fanteziste ale celor de lângă mine sau la cei care se consideră sfătuitorii primarului. Ești primarul tuturor cetățenilor, și a celor din centru, dar mai ales a celor din periferie, acolo unde viața nu este chiar atât de simplă. În toată perioada de precampanie am fost în foarte multe zone ale orașului și am simțit ce vor oamenii. Oamenii vor lucruri simple, normale, vor curățenie, vor siguranță, vor condiții bune în spitale și acces în școli, în grădinițe, sunt lucruri înainte de stadioane de 45 de mii de locuri și săli polivalente, metrou sau palmieri. Sigur că sunt frumoase și florile, și Parcul Justiției arată foarte bine, e foarte bine că se fac și aceste lucruri, dar cred că trebuie să schimbăm prioritățile primăriei, care trebuie să fie prioritățile cetățenilor și nu ale primarului”, a spus Florin Bîrsășteanu, candidatul PSD la Primăria Timișoara.”Bătălia” pentru Timișoara și județul Timiș a început oficial.Still001
Dacă în urmă cu 4 ani cele două forțe politice din Timiș mergeau împreună în alegeri, acum sunt pe poziții diametral opuse. Stafurile de campanie de la PSD și PNL au avut grijă ca echipele care au marcat debutul campaniei electorale pentru alegerile locale din 5 iunie să nu se intersecteze cumva, nici măcar pentru o simbolică strângere de mână între candidați. Nu știu cât de mult au luat în calcul și social democrații și liberalii celelalte formațiuni politice din Timișoara și județ care au candidați la alegerile locale din iunie, care lipiseră deja afișe pe panouri fără să facă și promovare mediatică. Rămâne de văzut ce se va întâmpla.

LĂSAȚI UN MESAJ