Barierele inteligente din carton

171

Tot orașul este plin de mașini. Circulația este destul de sufocată, dacă nu chiar își trage ultimele guri de aer înainte de a sucomba de tot. Parcările insuficiente nu fac față cererii șoferilor.

De curând s-a anunțat un sistem pilot de parcări inteligente ce vor rezolva multe necazuri. Sunt pline de tehnologie înaltă ce măsoară mașinile din parcare, interpretează datele, transmit prin unde de tot soiul (radio ori telepatice?). Ce mai, viitorul sună bine! Doar puțină răbdare să mai aibă conducătorii auto. Câteva zile sau luni sau poate mai bine câțiva ani. Va fi bine.

Recent am putut surprinde aceste bariere deștepte la datorie. Precum prototipurile de bolizi ce circulă pe străzi mascate să nu afle concurența nimic, așa și instalațiile de parcare sunt iscusit ascunse sub banale acoperăminte ce par simple cutii de carton. Dar nu e deloc așa cum pare. Sub aparența de cutie de carton se află un adevarat calculator ce vede, măsoară, interpretează parametri și face prognoze de dinamica fluxului de mașini, pietoni și alte soiuri de cărucioare și chiar sacoșe troler ce trec prin preajmă.

Șoferi, nu vă lăsați păcăliți de banala cutie de carton. Nu a adăpostit banane sau legume. Vine direct din marile laboratoare de IT din văile cu praf de siliciu. Știe tot: când ați făcut plinul, dacă ați umflat corect pneurile, ce note are cel mic la școală. Bariera de mucava din Piața 700 nu degeaba se află în apropierea Fiscului. Știe cu ce culoare de pix ați iscălit ultimele declarații de avere și, cel mai important, dacă din greșeală ați înjurat sitemul de parcare este consemnat în memoria hard a lăzii de carton. Dacă rezultatele vor fi pe măsura așteptărilor în curând începe și operațiunea de inlocuire a bordurilor cu cofraje de ouă.

Mai sunt și pierderi. Într-o noapte mai răcoroasă doi vagabonzi certați cu tehnologiile avansate au făcut focul cu o astfel de cutie. „Arde la fel de bine ca o ladă normală!”, a declarat unul dintre făptași, ce dorește să ramână anonim.

bariera-cutie-carton-1 bariera-cutie-carton-2 bariera-cutie-carton-3

LĂSAȚI UN MESAJ