Bărbații în roz și viitorul kafkian al omenirii

192

Australian Open-ul care deschide anul de tenis la vârf este o oglindă fidelă a alienării ce cuprinde, tot mai mult, gândirea omenească.

Jucători de pe tabloul masculin îmbrăcați de Nike în roz, ca fetițele aflate la ora primului ciclu. Atacuri ale poliției ideologice de pe Facebook la adresa Simonei Halep, pentru că nr. 1 WTA și-a permis să o compare pe învinsa sa din primul tur, australiana de origine samoană Destanee Aiava, cu Serena Williams. Machidoanca noastră a fost, nici mai mult, nici mai puțin, acuzată de rasism.

O corectitudine politică extremă, de o stupiditate fără margini, ne învăluie tot mai mult, pe zi ce trece, existența. Asistăm la scene pe care nici măcar 1984-ul lui Orwell nu și le-ar fi putut imagina, în urmă cu exact șapte decenii, când a fost scrisă cartea.

Elemente de tip marxist, leninist, troțkist, bolșevic, stalinist (dacă nu cumva toate astea sunt, Dumnezeu mai știe, sinonime), kafkian, neoliberale sau ale Școlii de la Frankfurt stau la baza ideologiei care, în ultimii doar 20 de ani, a răsturnat lumea pe dos.

Tot ce s-a construit în milenii de evoluție și civilizație este distrus, în numele toleranței și al democrației. Majoritatea este supusă sălbatic minorității.

Cu vârf de lance în SUA, Marea Britanie, Franța, Olanda, Germania, țările scandinave și, iată, Australia, tăvălugul corectitudinii politice se îndreaptă implacabil spre țările Europei de Est.

Poate că a venit momentul ca Europa de Est să-și ia viitorul în propriile mâini.

1 COMENTARIU

  1. D-le OS, nu intelegem noi ( incluzandu-ma si pe mine aici) progresul si evolutia, acest gen de mentalitate este depasita fiind de factura medievala. De beneficiile iluminatei „scoli” de la Frankfurt ne vom bucura din pacate in continuare pana la instalarea haosului general si prabusirea civilizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ