Bărbat dat dispărut în apele lacului Poiana Ruscă

588

La data de 19 iulie a.c., în jurul orei 18.17, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Teregova au fost sesizați cu privire la faptul că în lacul Poiana Ruscă se află o persoană care strigă după ajutor, posibil să se fi răsturnat cu barca.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au găsit pe malul lacului trei bărbați care au declarat că au ieșit la pescuit cu o barcă pe lacul Poiana Ruscă, împreună cu un alt bărbat, însă barca s-a răsturnat și acesta a dispărut în lac.

În continuare, se fac verificări în vederea identificării bărbatului dispărut.

ACTUALIZARE.  Ajunși de urgență la locul evenimentului, pompierii militari au constatat că era vorba de o barcă cu patru persoane care s-a răsturnat. Două persoane au înotat până la mal, una a fost salvată de niște pescari din zonă cu ajutorul unei bărci cu vâsle, iar cea de-a patra persoană nu a reușit să ajungă la mal.

Persoana recuperată din apă de către pescari a primit primul ajutor la fața locului și a fost transportată la Spitalul din Caransebeș în stare de conștiență, iar celelalte două persoane au refuzat preluarea de către Serviciul de Ambulanță Județean Caraș-Severin.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ‘Semenic’ al județului Caraș-Severin și scafandrii militari de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ‘Drobeta’ al județului Mehedinți au desfășurat misiuni de căutare — recuperare a persoanei înecate până în jurul orei 24.00.

Astăzi, un echipaj cu 5 subofițeri de la Detașamentul de Pompieri Caransebeș, 5 scafandri de la inspectoratele județene pentru situații de urgență Mehedinți și Arad și personal din cadrul grupei operative vor acționa la locul evenimentului pentru căutarea și recuperarea celei de-a patra persoană.

ACTUALIZARE. 21 iulie 2016. Misiunile de căutare a persoanei posibil înecate în lacul de la Poiana Ruscă, demarate din data de 19 iulie 2016, continuă.
La locul evenimentului, acționează forțe și mijloace tehnice din cadrul Detașamentului de Pompieri Caransebeș și o echipă de scafandri voluntari din cadrul Formațiunii de Intervenție Rapidă pe Bază de Voluntariat Salvo Timișoara.

Scafandrii din cadrul inspectoratelor județene pentru situații de urgență Arad și Mehedinți s-au retras, având în vedere efortul deosebit depus pe parcursul celor două zile de scufundări și căutări. Misiunea de căutare-recuperare a persoanei posibil înecate este dificilă, având în vedere temperatura destul de scăzută a apei din lac și adâncimea acesteia, de aproximativ 25 m, în locul unde s-a răsturnat barca.
Scafandrii au efectuat mai multe scufundări și au găsit barca în care se aflau cele patru persoane.

Pompierii militari vor folosi în misiunea de căutare un sonar dislocat de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Banat al județului Timiș pentru a scana fundul lacului în perimetrul stabilit.

LĂSAȚI UN MESAJ