Bani pentru minori! Guvernul deschide contul de economii ”Junior Centenar”

666

Guvernul va adopta instituirea unui mecanism de economisire pentru copii, contul de economii „Junior Centenar”, care să faciliteze accesul la educaţie şi să acopere lipsa de venituri, a anunţat prim-ministrul Viorica Dăncilă, joi, în deschiderea şedinţei solemne a Executivului care are loc la Alba Iulia.

„Instituim astăzi un mecanism de economisire pentru copii, contul de economii Junior Centenar, care să faciliteze accesul la educaţie şi să acopere lipsa de venituri. Toţi copiii din România vor fi incluşi până la vârsta de 18 ani într-un mecanism activ de economisire. Concret, statul va deschide la Trezorerie pentru fiecare copil în vârstă de până la 18 ani un cont special de economisire. În acest cont, părinţii s-au reprezentanţii legali ai copilului pot depune bani, iar statul contribuie cu o primă anuală. Astfel, începând cu 2019, pentru suma minimă de 1.200 de lei depusă anual de părinte sau în cazul copiilor din sistemul de protecţie socială de stat în contul special de economisire statul contribuie cu o primă de 600 de lei anual”, a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul a completat că banii economisiţi prin acest instrument pot fi retraşi după împlinirea vârstei de 18 ani pentru finanţarea studiilor universitare sau pentru a acoperi la momentul respectiv lipsa de venituri.

„Banii astfel economisiţi nu se impozitează şi primesc de la buget o dobândă anuală de 3%, dobândă stimulativă şi constantă”, a mai declarat Dăncilă.

Măsura anunţată de premier va fi adoptată printr-o ordonanţă de urgenţă privind implementarea programului guvernamental ”gROwth – Contul individual de economii Junior Centenar”.

sursa – economica.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.