Banatul se oferă pe tavă vizitatorilor târgului de turism din capitală-video

172

După cum este cunoscut deja, țara noastră dispune de un bogat potențial turistic. La noi ar putea veni o multitudine de turiști de pretutindeni, întrucât ar avea ce să vadă și să aprecieze. Sunt o multitudine de laturi ale odihnei și divertismentului care ar trebui descoperite. Poate cu excepția turismului ce oferă bucuriile rezervate țărilor exotice, avem cam de toate. O tară încă nerezolvată ar fi slaba popularizare a acestor posibilități.
Tocmai din acest motiv, la sfârșitul acestei săptămâni, la București va avea loc timp ede patru zile un târg specializat pe oferte pentru drumeți.

Forțe implicate în atragerea călătorilor de la noi din județ și-au pus forțele împreună pentru a face și mai atractiv potențialul nostru. Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului (APDT) Timiș, sprijinită fiind de Consiliul Județean Timiș și în colaborare cu Primăriile Timișoara, Buziaș, Margina, dar și Asociația Timișoara 2021 vor avea un stand comun de prezentare a turismului din județul nostru, în capitală. Standul va fi unul generos, se va întinde pe 42 de metri patrați și va fi adresat tuturor celor care vor să știe ceva despre Banat.

În cele patru zile dense, în evenimente se vor afla alături de participanți, ghizi și agenții de turism, organizații cu activitate în turism din vestul țării ce vor prezenta oferte de călătorie în arealul nostru.

Tema acestui an va fi simplă și de mare efect: „Banatul pe tavă”. Se dorește o promovare și dincolo de hotarele propriu-zise ale zonei. Se va insista pe multiculturalitate, toleranță, ospitalitate, deschiderea spre nou, evoluția dar și acceptare reciprocă.

Aceste oferte ce vin pe tavă sunt atât gastronomice, cât și culturale în vizitele făcute în toate mediile în special cele rurale ce sunt mai puțin cunoscute.

La târg, în cadrul standului au fost realizate 6 pulturi personalizate la care se pot alătura și alți operatori din domeniu, care au ceva de oferit. Cei ce vor să vină trebuie să-și suporte doar propriile cheltuieli de transport și cazare. Toate costurile de realizare și închiriere a spațiului și materialelor sunt suportate de APDT Timiș.

În cadrul târgului a fost rezervată o sală de conferințe pentru vineri, 23 februarie, între orele 12-14, unde Timișul va avea ocazia să se prezinte cu tot ce inseamnă CCE2021, oferte turistice pentru oraș, județ și regiune și unde Buziașul va avea, de asemenea, o intervenție. APDT Timiș cu sprijinul Primăriei Margina vor organiza o degustare de produse de gastronomie bănățeană, iar Buziaș va oferi o degustare de vinuri din zonă. Încă mai este timp pentru a veni și cu alte propuneri de a impresiona publicul de la târg.

Câteva din ofertele specifice județului ar putea fi citate:
– restaurantele cu specific al etniilor Maghiare, sârbe, germane.
– concertul unic în țară ce are loc în fiecare toamnă la peștera de la Românești.
– Fesativalurile specifice cum ar fi cel al papricașului de la Buziaș, al Etniilor sau Zilele lacului Surduc.
-Micul dejun de la Margina
-proiectul european Eco Timiș ce va face din râul nostru un produs turistic internațional.

Ca un punct în program ce va suscita interesul oaspeților este și prezența la stand a maestrului caricaturii, Ștefan Popa Popas.

Toate acestea ar fi destule pentru a face din colțul bănățean un loc deosebit, dar încă multe alte surprize se vor dezvălui chiar acolo.

LĂSAȚI UN MESAJ