Bănățenii sunt obligaţi să îşi monteze detectoare de gaze pe banii lor. Cât costă avertizoarele

1155

Românii sunt obligaţi din nou să scoată sute de lei din buzunare. Asta pentru ca toţi trebuie să aibă detectoare de gaze în apartamente. Măsură impusă de ANRE a stârnit controverse uriaşe, iar locatarii şi administratorii sunt extrem de nemulţumiţi.

După scandalul repartitoarelor, când românii au fost obligaţi să le monteze pe banii lor, o altă problemă creează mari inconveniente, informează România TV. Românii vor trebui să îşi cumpere şi monteze detectoare de gaze.

„Faptul că vor trebui să scoată din buzunar 300-400 de lei nemulţumeşte populaţia cu venituri reduse. În acest sens, firmele de repartitoare şi avertizoare de gaze au conceput o procedură de plată în rate, respectiv între 6 şi 12 rate. Chiar şi aşa, populaţia care are aragaz pe gaz va trebui să scoată din buzunar această sumă, lucru care nu convine nimănui”, a spus Eugen Berceanu, administratorul mai multor blocuri din Bucureşti.

Nemontarea detectoarelor de gaze poate însemna oprirea combustibilului pe scară. „Nu se mai face revizia la 2 ani sau la 5 ani de gaze. Se închide gazul la scara unde măcar un apartament nu îşi montează acest analizor”, a precizat Eugen Berceanu.

Ordinul ANRE arată că trebuie să îşi monteze detectoare de gaze toţi proprietarii care au geamuri termopan şi cel puţin un aragaz. O altă problemă este aceea că detectoarele de gaze au o durată de viaţă limitată, astfel încât vor trebui cumpărate altele.

Sursa: RTV.net

 

LĂSAȚI UN MESAJ