Bănățenii și-au împărțit punctele frățește

115

Derby-ul Banatului la handbal nu are o învingătoare. HC Adrian Petrea Reșița și SCM Politehnica Timișoara au remizat miercuri, 25-25, într-o confruntarea cu prea multă tensiune.

Timișoara nu a știut să profite de o echipă Reșiței pe avarii; ba mai mult alb-violeții au salvat o remiză în ultimele secunde ale unei partide ce părea că se îndreaptă către o victorie a cărășenilor. Ca în orice derby regional, diferențele din clasament nu au contat și HC Adrian Petrea a fost vioara întâi a partidei. Gazdele au condus pe tabelă în marea majoritate a timpului dar nu a avut suflu în finalurile de repriză și asta a costat-o.

Poli a revenit de fiecare dată în ultimele minute, a intrat în avantaj la pauză (14-13) și a stabilit scorul final prin reușita lui Lasica din penultima secundă. Golul  muntenegreanului a fost precedat de un moment tensionat în care toată lumea a avut ceva de împărțit. Poli a cerut 7 metri și eliminare, Reșița a pretins că nu s-a comis nicio infracțiune, iar arbitrii au dictat o eliminare și atac pentru Timișoara. La final ambele tabere aveau să se plângă de maniera de arbitraj, considerând că s-a fluierat pe lângă regulament.

Politehnica: Lazarov 6 goluri, Marjanovic 5 goluri, Simovic 5 goluri, Milosevic 4 goluri, Fenici 3 goluri, Lasica 1 gol, Ștefan 1 gol.

Una peste alta Poli se poate concentra pentru duelul mult mai important contra slovenilor de la RD Riko Ribnica. Meciul tur are loc sâmbătă, la Timișoara, de la ora 19, iar calificarea în grupele EHF se decide o săptămână mai târziu în Slovenia.

LĂSAȚI UN MESAJ