Bănăţeanul Ovidiu Ganţ, face interpelări în sprijinul proiectelor din… Sibiu

278

Revoltat din cauza unor proiecte culturale din Sibiu care au cam fost date la o parte de Ministerul Culturii bănăţeanul Ovidiu Ganţ, a recurs la o metodă tot mai des utilizată de oamenii politici din România pentru a-şi spune ofurile: Facebook. Ca atare a postat pe contul său o scrisoare deschisă Ministrului Culturii şi Identităţii Naţionale, Ionul Vulpescu. Vă reamintim că Ovidiu Ganţ este deputat de Sibiu în Parlamentul României, din partea Forumului Democrat German

Recent am adresat o întrebare scrisă Ministrului Culturii şi Identităţii Naţionale, Ionuţ Vulpescu: De peste zece ani se solicită de către Biserica Evanghelică C.A. din Sibiu emiterea unei Hotărâri de Guvern care să reglementeze funcţionarea Muzeului Naţional Brukenthal din Sibiu, care actualmente funcţionează pe baza unui acord scris între minister şi biserică” scrie Ovidiu Ganţ.

„Nu înțeleg de ce Ministerul Culturii refuză cu obstinaţie promovarea acestui act normativ şi vă solicit încă o dată emiterea acestuia. Menţionez că pe data de 25 februarie 2017 se aniversează 200 de ani de la înfiinţarea acestui muzeu. Vă rog, stimate domnule ministru, să-mi comunicaţi punctul dumneavoastră de vedere în scris. Notă: Răspunsul la întrebare va fi făcut public” încheie Ovidiu Ganţ.

Foarte frumos demersul bănăţeanului Ovidiu Ganţ, că doar e deputat de Sibiu. Ne aşteptăm însă la un gest asemănător din partea domniei sale şi în privinţa unor obiective din Timişoara. Asta dacă ţinem cont că avem nevoie de sprijinul tuturor în privinţa aşteptatului moment, 2021, când vom fi Capitală Europeană a Culturii, dar Muzeul Banatului e încă cu schele pe ziduri, cele mai multe clădiri istorice ale urbei arată ca vai de lume şi exemplele pot continua. Ce spuneţi domnule Ganţ?

LĂSAȚI UN MESAJ