Agricultură la superlativ, la Banat Agralim FOTO-VIDEO

288

Fiind vechi parteneri în organizarea expoziției-târg despre tot ce presupune agricultura în această parte de țară Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timișoara și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș au mers, din nou, la sigur cu Banat Agralim.

De 17 ani, în fiecare început de vară se adună în spațiul generos al universității expozanți, producători, specialiști, studenți, dar și simpli spectatori care sunt curioși de ceva deosebit. Evenimentul este organizat în colaborare cu Academia de Științe Agricole și Silvice
„Gheorghe Ionescu-Șișești” – Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Lovrin, cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiş, al Primăriei Municipiului Timișoara și al unor asociații profesionale de profil. Rectorul universității, profesorul Cosmin Alin Popescu, este foarte optimist cu privire la viitorul unor astfel de manifestări ce ridică prestigiul stiințific al instituției.

Tematica expoziției vizează promovarea şi evidenţierea performanţelor din domeniile:
agricultură, creșterea animalelor, industrie alimentară și ambalaje, produse ecologice, silvicultură și cinegetică, cercetare-extensie universitară -finanțare, produse tradiționale – sectoare reprezentate de peste 200 de expozanți. Au participat la deschiderea festivă invitați din toate domeniile conexe cu agricultura din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerul Educației Naționale, din partea mitropoliei Banatului a luat parte episcopul vicar Paisie Lugojeanul. Nu au lipsit reprezentanți ai administrației publice locale, corpul diplomatic acreditat la Timișoara, personalități ale mediului academic și de cercetare, asociații profesionale. Tinerii artiști studenți au profitat de moment pentru a încânta publicul cu un moment folcloric mult gustat de cunoscători.

Pe durata desfășurării expoziției, se vor organiza concursuri de echitație și dresaj canin,
demonstrații „în câmp” cu mașini și utilaje agricole, work-shop-uri cu tematică specifică, show-uri gastronomice, momente artistice. Dacă vremea va fi prielnică se speră că vor fi cele încărcate trei zile de expoziție din istoria Agralimului.

LĂSAȚI UN MESAJ