Balonul Pavat cu Intenții Bune aduce Cartea năsoaselor la librăria La Două Bufniţe

109

Într-un ritm alert, cu umor, o fină ironie și o mulțime de referințe culturale, Editura Vellant şi Librăria La Două Bufniţe vă invită să pășiți în lumea nebună, colorată și plină de miez din Cartea năsoaselor.

Vineri, 27 ianuarie, de la ora 18:00, scriitoarea Daniela Raţiu și bloggeriţa Adina Borcan vă vor introduce în lumea Ditai-Năsoeză, iar Alexandra Rusu, cea care a (tran)scris pățaniile motanierului, va fi prezentă pentru a vă povesti despre încântătorul univers Ditai-Năsoez.

Indiferent de mărimea nasului dumneavoastră, sunteți așteptați să participați la adunare!

„Pentru mine, e o carte despre mărime, despre ființe care nu se potrivesc nicicum cu lumea lor. Și nu e că nu vor să se adapteze. Chiar vor, chiar încearcă. Dar, dacă ele cresc, lumea le vrea mici. Dacă se micșorează, lumea le vrea mari. Și tot așa. Nu știu dacă e o carte pentru copii, deși mi s-a spus că e, cum nu știu dacă e o carte veselă, deși multă lume a râs cu lacrimi. Cred că e pentru oricine s-a simțit vreodată așa cum am descris mai sus. Ilustrația Loretei Isac e o poveste în sine, uneori chiar o altă poveste decât cea scrisă, a fost un proces plin de adrenalină. Sunt niște desene puternice, vreau să-mi tatuez unul dintre ele” – Alexandra Rusu.

Despre autoarea Cărții năsoaselor. Alexandra Rusu este editor de carte, digital copywriter, co-fondator Booktopia.ro. A publicat în Evenimentul zilei, New York Times Book Review, Cosmopolitan, The Institute și în antologia De la Waters la Similea: Oameni cool scriu despre muzica lor (Humanitas, 2013).

Despre ilustratoarea Cărții năsoaselor. Loreta Isac este artist și ilustrator. Printre expozițiile personale se numără Untitled forest (2013), The End of the Bunny Year și Bunny Year (2011). A ilustrat Rețete alese pentru prinți și prințese, de Anca Lungu (2015) și A opta povestire fără titlu, de Silvia Marinescu (Editura Vellant, 2015).

Evenimentele săptămânii la librăria La Două Bufnițe

Joi, 26 ianuarie, ora 18.30: Clubul de lectură “O carte pe lună”. Tema întâlniii: Books we love

Vineri, 27 ianuarie, ora 18.00: Lansare de carte: Cartea Năsoaselor de Alexandra Rusu, ilustrații de Loreta Isac, Editura Vellant, 2016. Vorbesc, alături de autoare, Daniela Rațiu și Adina Borcan

Duminică, 29 ianuarie, ora 12.00: Duminica poveștilor la Bufnițe. Citesc cele două Bufnițe, Oana Doboși – Potcoavă și Raluca Selejan din Alice în Țara Minunilor de Lewis Carroll, Editura Humanitas, 2016

Duminică, 29 ianuarie, ora 17.30: Serile Noi Re- Creăm. Asociația Noi Re-Creăm propune anul acesta o serie de întâlniri în care, în jurul unei cafele, la Librăria La Două Bufnițe, timișorenii vor avea ocazia să cunoască o parte din artizanii și creatorii de frumos din Timișoara. Prima întâlnire va fi cu fetele de la Tourmaline Boutique.

LĂSAȚI UN MESAJ