„Balena albastră” în variantă românească! Cinci elevi au ajuns în spital după ce au practicat jocul

568

Cinci elevi cu vârste între 12 și 13 ani au ajuns, vineri, la spital după ce au jucat un joc în timpul căruia și-au ținut respirația.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie „Sfânta Maria”, Tamara Solange Roșu, a declarat că patru fete și un băiat de la Școala „Veronica Micle” au practicat un joc colectiv, în pauza de la ora 12,00, la indicația unui coleg.

„La comanda unui coleg, și-au ținut respirația destul de mult. Și-au pierdut starea de conștiență. Au căzut și s-au lovit de mobilierul din jur. Ar mai fi fost și strânși în brațe de colegi. Deci au suferit și o asfixie și o constricție. Nu vă pot spune în ce scop au făcut acest lucru. E un joc pe care îl practică pentru prima dată. Sunt dependenți de tuburile de oxigen, sunt stabilizați, dar prognosticul este rezervat”, a declarat Tamara Solange Roșu.

Aceasta a ținut să infirme că ar fi vorba despre „balena albastră”, un joc din Rusia.

„Nu este acel joc, Balena Albastră. Cei care îl joacă au desenat pe corpul lor o balenă. La noi e o altă variantă, variantă pe care o întâlnim pentru prima oară la Iași”, a mai spus Tamara Solange Roșu.

LĂSAȚI UN MESAJ