Balansoar, fațadă pentru trafic de persoane. FOTO

126

Mai multe persoane au fost descoperite de polițiștii de frontieră din vestul țării în timp ce încercau să iasă ilegal din țară și să intre în Ungaria. Acestea erau ascunse într-o mașină, în spatele unui balansoar de lemn.

Marți seara, la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu – Battonya, judeţul Arad, a ajuns un cetățean român, D.M., în vârstă de 44 de ani, cu domiciliul în judeţul Arad, la volanul unei autoutilitare marca Mercedes Benz Sprinter, înmatriculată în România. Şoferul a declarat că transporta în Germania un balansoar.

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră români împreună cu poliţiştii maghiari au controlat amănunțit mijlocul de transport. Astfel, au fost descoperite ascunse, într-un spaţiu special amenajat în compartimentul marfă al autoutilitarei, în spatele balansoarului, cinci persoane de sex masculin.

Acestea au fost duse la sediul instituţiei pentru cercetări, unde, în urma verificărilor preliminare, s-a stabilit că sunt cetăţeni turci, cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani, intraţi legal în România. Aceștia nu aveau însă voie să intre în Ungaria.

LĂSAȚI UN MESAJ