Baia-Mare, București, Cluj-Napoca sau Timișoara? Cine are cel mai tare dosar pentru Capitala Europeană a Culturii 2021?

468

Candidaturile orașelor din România pentru etapa de selecţie finală CEaC 2021 sunt acum online.
Ultima etapă a competiției Capitală Europeană a Culturii 2021 în România se va derula în perioada 15-16 septembrie 2016, prin audierea celor 4 orașe care au trecut de faza de preselecție în cursa pentru obținerea prestigiosului titlu: Baia-Mare, București, Cluj-Napoca, Timișoara.

Termenul-limită pentru primirea dosarelor de candidatură revizuite la Ministerul Culturii, autoritatea de management care le transmite spre evaluare juriului de experți independenți, a fost 12 august a.c.

În acest context, la fel ca la etapa precedentă a competiției, Ministerul Culturii a publicat, cu acordul orașelor, conţinutul celor 4 dosare de candidatură revizuite.
Această decizie a fost agreată de experții Comisiei Europene odată cu faza de preselecție, considerându-se că respectarea principiului transparenţei în toate etapele concursului constituie un exemplu de bună practică și nu poate aduce niciun prejudiciu oraşelor candidate, ale căror dosare sunt documente publice prin definiție.

Ministerul Culturii își reiterează cu această ocazie angajamentul de a organiza o competiție corectă, care să contribuie la asigurarea vizibilității culturale a României pe scena Uniunii Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ