Bacalaureat 2022. Profesor cărășean, despre subiectele la Matematică: „Cred că vor fi multe note de 10”

68

Gradul de dificultate al subiectelor primite de absolvenţii de liceu la proba la Matematică a examenului de Bacalaureat a fost mediu, spune profesorul de Matematică Ovidiu Bădescu.

Absolvenţii de la profilul real, ştiinţele naturii şi tehnologic au susţinut astăzi proba scrisă la Matematică, în timp ce elevii de la profilul umanist, pe cea de Istorie.    Profesorul Ovidiu Bădescu, profesor de matematică la Colegiul Naţional „Traian Lalescu” din Reşiţa, judeţul Caraş-Severin, conf.dr. asociat la Universitatea de Vest din Timişoara, a explicat pentru ”Adevărul” că, din punctul său de vedere, gradul de dificultate al subiectelor date este mediu sau chiar mai scăzut.

”Există câteva subiecte care fac diferenţa şi care sunt foarte bine alese. Cele de la Mate-info consider că sunt potrivite, parcă la Ştiinţe, raportat la programă şi la faptul că ei au câte o oră în minus de matematică pe săptămână în clasele a XI-a şi a XII-a, poate un pic mai grele şi la fel subiectele de la tehnologic – poate că este un pic mai greu de luat note peste 9”, a apreciat profesorul.

Diferenţa de la profilul Mate-info, mai spune acesta, se va face la Subiectul III, 1.C: ”Dar nici acest subiect nu este greu, aş zice că este mai degrabă clasic. Doar că din tot ce apare în test, acesta este cel mai greu. La ştiinţele naturii cel mai dificil subiect a fost III.2.C, iar la tehnologic, II.2.C. La profilul ştiinţele naturii şi I.4 e mai greu, raportat la I.4 de la profilul mate-info. Dar eu consider că vor fi multe note de 10”.

sursa – adevarul.ro

1 COMENTARIU

 1. Te inseli maestre.
  Eroarea profesorilor 50+ dar si mucosilor de pe youtube este ca privesc lucrurile prin perspectiva lor. A celor ce ori au 1000+ de probleme, cum spune dom’ profesor, standard rezolvate complet ori doar asta fac.
  Daca i-ati intreba pe elevi, unul ar zice ca s-a incurcat, altul ca a citit gresit gresit, etc.
  Insa anul asta dincolo de subiectele care s-au dorit de 5 pentru toata lumea, s-a fraudat la greu, asistenții au fost neinstruiti si ma aștept ca si corectorii sa fie delasatori. Si atunci, da, vor fi foarte multe note mari.
  Elevii sunt fericiti ca s-a dat pe înțelesul lor dar nu am auzit ca a fost usor. Iau o nota de trecere sau mai buna, dar nu 10.
  Voi păstra linkul pe luni sa vedem cine a avut dreptate.
  Rog presa sa faca reclama ca cei din generațiile anterioare care au romana, matematica sau istoria restanta sa participe la sesiunea din august. Materia e mai putina, subiectele sunt previzibile – se poate merge la baie la fiecare lapsus la o formula sau citat. Asistentii sunt obsedati doar de semne – in rest nu stiu cum sa termine mai repede sa si recupereze telefonul – glumesc, sunt extrem de vigilenți.
  Hai noroc!

LĂSAȚI UN MESAJ