”Azi s-a întâmplat o stupizenie…!” Pe cine i l-au băgat pe gât consilierii primarului Popa?

1314

A devenit deja o tradiție ca la ședințele ordinare ale Consiliului Local al Municipiului Reșița să existe proiecte de hotărâre la care aleșii locali să se poticnească și să se împartă în două tabere care se sabotează reciproc, ignorând rolul pe care îl au.

Același lucru s-a întâmplat și la ultima ședință, la care un punct de pe ordinea de zi se referea la administrarea cimitirelor din urbe.

Întreținerea și administrarea cimitirelor făcea parte până acum din cadrul Direcției de Întreținere a Domeniului Public și Privat a Primăriei. Pentru a ușura din atribuțiile acestei secții și pentru o mai bună administrare a cimitirelor, primarul Ioan Popa a propus în Consiliul Local o reorganizare administrativă a acestora în afara secției amintite. În acest sens s-a propus înființarea unei societăți comerciale subordonată primăriei, care să se ocupe de tot ce se întâmplă în cimitire.

”Având experiența a ceea ce am văzut la Oradea, la începutul anului acesta, cimitirul din Oradea este din punctul meu de vedere un exemplu de bună practică, unde a fost făcută o societate comercială exact așa cum am propus eu și unde trimestrial se scot la licitație locuri de veci. Cimitirul e cadastrat digital pe GPS, poți să vezi pe cei care au plătit în fiecare an, sunt cu culoare verde, cei care au întârzieri de 2 ani sunt cu galben, portocaliu și după aceea roșu. În momentul în care nu e plătit de 5 ani un loc de veci, se fac somații și după aceea efectiv se scot osemintele, se pun într-un sac și se pun sub următorul mormânt, acel loc scoțându-se la licitație”, a explicat primarul Popa. Mai exact, edilul nu mai vrea ca locurile de veci să fie date ca la piață, ci să se facă în condiții civilizate la Primărie.

Dar orice societate are nevoie de un manager, care să coordoneze tot. Așa că primarul Popa și-a dorit ca șefia cimitirelor să fie preluată de Sava Giuricici, fost șef de serviciu în primărie. Socotelile au fost încurcate în momentul în care consilierul PMP, Viorel Mutu a venit cu o altă propunere, care a și întrunit majoritatea voturilor consilierilor. Emil Popov este astfel noul șef al cimitirelor din Reșița.

”Azi s-a întâmplat o stupizenie…! Eu nu îl cunosc pe omul acesta! Dintr-o dorință de a face ceva bun, și l-am dus acolo pe Sava Giuricici care e angajatul nostru, al Primăriei. I-am dat de o lună de zile să înceapă să facă treabă în ele și două cimitire sunt deja puse la punct. M-am trezit cu un domn…, cum îl cheamă…??? Emil Popov, nu-l cunosc! M-am trezit cu un om cu care va trebui să mă descurc, pentru că mi l-au băgat colegii consilieri …”, a afirmat Popa dezamăgit.

Chiar dacă în afară de cel care l-a nominalizat, specificând că este un nou coleg de partid, niciun alt consilier nu-l cunoaște pe Emil Popov, acesta a obținut în urma votului 11 voturi pentru și 9 împotrivă, în timp ce Sava Giuricici doar 8 voturi pentru și 12 împotrivă, doi consilieri de dreapta trădând decizia grupului majoritar din CL.

LĂSAȚI UN MESAJ