Aysha, o fetiță de zece ani plânge și mulțumește soldaților care au eliberat-o pe ea și mama ei din mâinile barbarilor luptători ISIS-VIDEO

202

Pagina web a cotidianului Daily Mail, MailOnline, a publicat un articol despre eliberarea unei localități de lângă orașul Mosul asediat de forțele irakiene și coaliția internațională care participă la acest asalt. Într-un video emoționant, este surprinsă reacția unei fetițe de zece ani, Aysha, ce plânge și mulțumește soldaților care au eliberat-o pe ea și pe mama ei. Acestea au ieșit afară să-i salute, după ce au stat ascunse timp de trei zile fără hrană sau apă, până la sosirea soldaților care le-au eliberat din ghearele Statului Islamic. Atunci când trupele irakiene au ajuns în cele din urmă în localitatea lor, ea le-a mulțumit cu lacrimi în ochi, cu o mimică a feței care trăda frica, disperarea și traumele trăite, oferindu-se chiar să le sărute picioarele.

Kafer, satul lor situat la 30 de kilometri de orașul irakian Mosul, a fost sub controlul fanaticilor islamiști din anul 2014, când armata irakiană a fugit din fața avansului nemilos al militanților ISIS. Dar, joia trecută, după câteva zile de lovituri aeriene susținute și o luptă acerbă, în cele din urmă a avut loc eliberarea localității.

Cameramanul TV a capturat momentul când micuța Aysha, purtând un tricou cu paiete strălucitoare și pantalonași roz, a fost salvată de o unitate armată de poliție militară, care a luptat alături de armata irakiană pentru a recâștiga teritoriul de sub dominația sângeroșilor jihadiști ISIS.

Abia capabilă să-și stăpânească emoțiile, strângând la piept apa îmbuteliată și biscuiții oferiți de către sodați, ea a mărturisit că i-a fost frică de faptul că nu va supraviețui pentru a povesti groaznicul calvar prin care a trecut. S-a confesat în fața camerei spunând că: „Vă sunt atât de recunoscătoare. Am crezut că nu veți mai veni niciodată să ne eliberați. Nu am avut mâncare sau apă timp de trei zile și am fost doar eu și mama mea, tatăl meu fiind luat și ucis de teroriști. Jihadiștii ISIS au luat o mulțime de copii din satul meu și nu știm ce s-a întâmplat cu ei. Unii dintre ei au murit. Jihadiștii au forțat-o pe mama mea să le dea banii și bijuteriile și am rămas fără nimic. Vă mulțumesc, vă mulțumesc. Aș dori să vă sărut picioarele”.

sursa: ro.blastingnews.com

LĂSAȚI UN MESAJ