Aviz de la Primăria Timişoara: planul de deşeuri trebuie depus până în 15 februarie

290

Generatorii de deşeuri, în special societăţile comerciale, trebuie să anunţe autorităţile despre planul lor de a se debarasa de gunoaie. Potrivit legii, orice persoană fizică sau juridică ce produce cantităţi mari de deşeuri trebuie să depună la Primăria Timişara un plan de acţiune.

„Producătorii/generatorii de deşeuri rezultate de la intervenţii, refaceri şi construcţii edilitar – gospodăreşti, deşeuri vegetale rezultate de la curăţarea şi întreţinerea parcurilor şi zonelor verzi, deşeuri de producţie, deşeuri periculoase rezultate din activităţi medicale, nămolurile de la spălătorii auto şi din curăţarea receptorilor pluviali, au obligaţia să prezinte anual, până la data de 15 februarie, compartimentului de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara, Planul de eliminare a deşeurilor pentru activităţile pe care le desfăşoară pe teritoriul municipiului Timişoara”, transmit autorităţile.

Planul de eliminare a deşeurilor va fi depus în două exemplare, din care un exemplar vizat va putea fi ridicat de la camera 12, după 15 zile. În cazul planurilor incorecte sau incomplete, documentaţia va fi restituită la acelaşi ghişeu, urmând a se depune o nouă documentaţie, întocmită în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Nedepunerea Planului de eliminare a deşeurilor se sancţionează contravenţional, astfel: – pentru persoane fizice cu amendă cuprinsă între 1.500 – 2.000 lei; – pentru persoane juridice cu amendă cuprinsă între 2.000 – 2.500 lei.

Aceste documente se depun la Primăria Municipiului Timişoara, camera 12 – Serviciul Relaţionare Directă cu Cetăţeni, ghişeele 1 şi 2, după următorul program: – luni 08.30 – 16.30; – marţi 08.30 – 18.30; – miercuri 08.30 – 16.30; – joi 08.30 – 16.30; – vineri 08.30 – 16.30.

LĂSAȚI UN MESAJ