Aveţi 30.000 de lei? Poftiţi la stadion!

759

Consiliul Judeţean Timiş încearcă în continuare să închirieze stadionul Dan Păltinişanu. La finalul lunii expiră contractul încheiat între CJT şi ACS Politehnica Timişoara, iar gazonul rămâne al nimănui. Preţul calculat de autorităţile judeţene pentru închirierea stadionului nu este unul de neglijat – 30.000 de lei lunar, cu TVA. Rămâne de văzut cine se va înscrie la licitaţie.

„Date fiind prevederile legale în vigoare, închirierea stadionului, ca bun imobil din domeniul public al județului Timiș se poate face doar prin licitație publică, motiv pentru care propunem închirierea lui prin licitație publică, pe o perioadă de 2 ani. De asemenea, Consiliul Județean Timiș va putea organiza diverse activităţi sau închiria stadionul pentru organizarea de evenimente sportive și/sau cultural-artistice (ocazionale) și în cadrul perioadei contractului de închiriere pe 2 ani, fără a perturba activitatea persoanei juridice ce va dobândi calitatea de chiriaș”, se arată în proiectul de hotărâre al CJT.

Stadionul este compus dintr-un teren cu o suprafață de 55.423 mp și construcții cu o suprafață totală de 38.193 mp, conform listei de inventar a Consiliului Judeţean Timiş. Totul pentru 30.000 de lei lunar. Atenţie! În preţ nu sunt incluse utilităţile, care se vor plăti separat. De asemenea, utilizarea nocturnei este extra şi, din datele publicate de CJT, trimestrial întreţinerea sistemului de lumini costă peste 20.000 de lei.

Până acum stadionul a fost dat în folosinţă gratuită echipei de fotbal ACS Politehnica Timişoara în baza unui contract prin care CJT adera la clubul sportiv. Nu doar că echipa juca gratuit pe gazon, dar mai primea şi cotizaţie anuală pentru performanţa sportivă.

Urmează ca aleşii judeţeni să stabilească data licitaţiei şi să aprobe acest procedeu, vineri, 22 iulie, când va avea loc şedinţa Consiliului Judeţean Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ