Avertizare de ploi şi ninsori pentru toată ţara. Vezi ce ne aşteaptă în Banat

3640

După mai multe zile cu temperaturi pozitive şi vreme frumoasă, meteorologii au anunţat că vor reveni ninsorile în unele zone ale ţării şi va ploua abundent în multe regiuni.

Potrivit unei informări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, începând de marţi dimineaţă, ora 02:00, până joi dimineaţă, ora 06:00, se vor înregistra precipitaţii însemnate cantitativ, ninsori moderate la munte şi în Moldova.

ANM atenţionează totodată, că în acest interval se vor înregistra precipitaţii în toate regiunile.

„Cantităţile de apă vor depăşi local 15-20 l/mp, iar în Moldova, Dobrogea, Muntenia şi în zonele deluroase şi montane din restul teritoriului, pe arii restrânse 30-40 l/mp.

În cursul nopţii de luni spre marţi şi pe parcursul zilei de marţi, va ploua pe arii extinse, exceptând jumătatea de nord a Moldovei şi zona montană înaltă, unde vor predomina ninsorile.

Începând din cursul nopţii de marţi spre miercuri, în cea mai mare parte a Moldovei şi în zona de munte va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă.

În restul teritoriului vor fi precipitaţii mixte, iar în sud-estul ţării, începând din după-amiaza zilei de miercuri, treptat vor predomina ninsorile”, transmite ANM.

În ceea ce priveşte zona de vest a ţării, astăzi vremea e caldă. Cerul va avea înnorări temporare. Pe arii relativ extinse va ploua, ziua mai ales în Crişana, iar noaptea începând din sud-vestul Banatului. La munte vor fi predominant ploi ziua şi precipitaţii mixte noaptea. Izolat cantităţile de apă cumulate pot fi mai însemnate. Vântul va sufla slab la moderat din est şi sud-est, cu intensificări în sudul Banatului şi la munte.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 şi 13 grade, iar cele minime între 0 şi 4 grade.

Mâine, vremea se va răci accentuat. Cerul va fi mai mult noros. Pe arii extinse vor fi precipitaţii, mai ales ploi ziua, iar noaptea se vor transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare. La munte vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou şi consistent de zăpadă. Local se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab la moderat din nord şi nord-vest.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 şi 5 grade, iar cele minime între -4 şi 1 grad.

LĂSAȚI UN MESAJ