Avertismentul care dă fiori Occidentului: „Niciun european nu poate merge în siguranţă pe stradă”!

154

Relaţiile dintre Turcia şi mai multe ţări vest-europene s-au deteriorat în ultimele săptămâni.

În ultimele săptămâni, Ankara a comparat de mai multe ori cu metodele „naziste” refuzul unor state, în special Germania şi Olanda, de a le permite unor miniştri turci să participe pe teritoriul lor la mitinguri în favoarea referendumului din 16 aprilie din Turcia privind întărirea puterilor preşedintelui ţării.

„Dacă Europa continuă în acest fel, niciun european din orice parte a lumii nu poate merge în siguranţă pe stradă. Noi, Turcia, îi cerem Europei să respecte drepturile omului şi democraţia”, a spus şeful statului turc, Recep Tayyip Erdogan, într-o întâlnire cu jurnaliştii la Ankara.

Berlinul a calificat luni drept „inacceptabile” acuzaţiile formulate în ajun de Recep Tayyip Erdogan. Preşedintele turc a afirmat că şefa executivului german „aplică practici naziste” contra etnicilor turci din Germania şi a oficialilor turci.

Ankara a mai acuzat Germania, la începutul lunii martie, că a recurs la practici „naziste”. Atunci nu a permis desfăşurarea mitingurilor electorale pro-referendum şi a refuzat participarea unor oficiali turci.

LĂSAȚI UN MESAJ