Averile ”jupânilor județeni” la vedere, cu ajutorul mass-media! Unul dintre aleșii din vestul țării este în Top…

589

Se știe că puterea baronilor locali este proporțională cu averea acumulată la umbra influenței politice. Ei sunt propulsați în funcții cheie sub ocrotirea șefilor de la București, iar apoi întorc favorurile în contracte cheie cu statul. Unii au strâns, în doar câțiva ani, o agoniseală cât să le ajungă 7 vieți. Și o pun pe tapet, nesfiindu-se să umble cu mașini de lux ori să-și construiască adevărate palate. Alții sunt mai discreți, și își țin averea la secret. Și unii și ceilalți au fost însă deconspirați de jurnaliștii Jurnalului Național, care au făcut un recensământ al bunurilor deținute de jupânii județeni, notează b1tv.

Cel mai înstărit baron județean la ora actuală pare a fi liberalul Alin Tişe, preşedintele CJ Cluj. Acesta are o casă în Cluj-Napoca, şi două autoturisme de lux dintre care un Mercedes Benz GLE fabricat în 2017. Anul acesta Tișe a vândut un VW Passat şi un Porsche Cayenne pentru care a încasat aproape 35.000 de lei, potrivit celei mai recente declaraţii de avere. Tişe mai deţine o bijuterii în valoare de 16.000 de euro plus 156.000 de lei şi 2.700 de euro în conturi sau depozite bancare. Dacă sumele din bănci nu par uriaşe, liberalul a investit aproape 3 milioane de lei în proiectul imobiliar Central Business Plaza din Cluj Napoca. Şeful CJ Cluj are datorii în valoare de peste 320.000 de euro şi 6,75 milioane de lei la o bancă comercială.

Un alt baron înstărit este social-democratul Maricel Popa, șeful CJ Iaşi. El deţine 21 de terenuri în judeţ, dintre care 17 sunt intravilane, iar 44.000 de mp – teren agricol. Baronul moldovean are şase apartamente şi o casă în Iaşi, bijuterii în valoare de 11.000 de euro şi tablouri în valoare de 40.000 de euro. Liderul PSD Iaşi are în cont 24.000 de lei, însă are de achitat datorii de 21.000 de lei la bănci. Politicianul este acţionar în nouă firme.

Vestul țării este în Top cu liberalul Iustin Cionca, preşedintele CJ Arad, un adevărat latifundiar. Acesta este proprietarul a cinci terenuri intravilane şi 12 agricole în localitatea Pecica. Cionca mai deţine un apartament, două case şi un spaţiu commercial, conturi bancare în valoare de 200.000 de lei şi are de recuperate 110.000 de euro, bani acordaţi cu împrumut în nume personal.

Sursa: b1tv

LĂSAȚI UN MESAJ