Avem transport public prea bun! Autobuzele Timișoarei pleacă la Deva

510
Sa fie parcul auto al Societății de Transport Public Timișoara prea mare? Asta este întrebarea care ne vine în minte când aflăm că mai multe autobuze din oraș pleacă la Deva să plimbe călătorii de acolo.
Potrivit unui protocol de închiriere, 8 autobuze fără burduf, din Timișoara, pleacă la Deva, pentru că acolo operatorul privat de transport a reziliat contractul.
„Vin autobuzele de la Timișoara! Imagini în premieră cu autobuzele care vor asigura, începând de joi, transportul public în municipiul Deva. Mercedes Conecto C, normă de plouare Euro 3, aer condiționat, webasto, încălzire, curate, foarte bine întreținute – cele mai bune din autobaza Societății de Transport Public Timișoara! Mulțumiri deosebite timișorenilor și domnului primar Nicolae Robu pentru sprijinul acordat și promptitudine!”, a scris primarul Devei, pe Facebook.
Reprezentanții STPT au transmis că e vorba de autobuze mai vechi și că circulația liniilor din Timișoara nu e afectată. Mijloacele de transport în comun vor sta la Deva până la finalul anului.

Update: STPT scoate minimum 28.000 de lei din închirierea autobuzelor Primăriei Deva
Contactați de Banatul azi, Reprezentanții STPT au declarat că cele 8 autobuze trimise la Deva sunt din prima undă de achiziție. Potrivit contractului cu administrația deveană, autobuzele sunt închiriate cu 0,7 lei/km și trebuie să parcurgă minimum 40.000 de kilometri lunar. Astfel, în contul regiei timișorene ar intra minimum 28.000 de lei lunar.
În parcul auto al STPT au rămas 77 de autobuze, iar pentru o zi de funcționare sunt scoase pe traseu 40 de unități. Contractul cu Deva este în vigoare până în 31 decembrie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ