Avem cu ce să ne mândrim! Cel mai fermecător peron de gară din Europa se află în Banat…

14006

Cine nu a fredonat, măcar o dată, cunoscuta melodie ”vino iar în gara noastră mică”. Și cine și-ar fi închipuit că cel mai fermecător peron de gară e chiar pe meleagurile noastre. Iată că YouVisit.info confirmă că gara cu cu cel mai fermecător și romantic peron din Europa, se află în România, chiar în Banat.Herculane 1

Mai precis, este vorba despre Gara din Băile Herculane, pe care n-ai cum s-o confunzi cu alta din țară, când aprește trenul în dreptul peronului cu iederă, unic în România, de care s-a îndrăgostit până și împărăteasa Elisabeta (Sisi), o vizitatoare fidelă a stațiunii de pe Cerna.

Clădirea gării, a fost construită la sfârșitul secolului XIX, într-un stil baroc austriac. Istoricii spun că modelul după care a fost construită este inspirat de o cabană de vânătoare a casei imperiale austro-ungare. Dacă pe vremea aceea Franz Iosef spunea despre Herculane că e cea mai frumoasă stațiune de pe continent, acum e totul e în paragină. Și stațiune și gara au nevoie de lucrări urgente de reparații capitale, ca să poată străluci ca altădată și să nu rămânem doar cu amintirile și nostalgia după alte vremuri.

5 COMENTARII

 1. …dupa cate stiu atat Herculane, cat si Orsova nu mai apartin de Banat, oltenii au reusit sa puna mana pe statiune si s-o distruga. Poate revine iar sub administratie rimisoreana si sansele lui de viitor devin altele. Aici trebuie batuta toba!

  • Stii… prost. Te uiti pe harta sau ai increder in Wikipedia: „Băile Herculane este un oraș în județul Caraș-Severin, Banat, România, format din localitățile componente Băile Herculane și Pecinișca. Are o populație de 6.019 locuitori.”
   Asadar, banatenii au avut intotdeauna in administrare statiunea Herculane si au reusit sa o si distruga. In „Capul Sec” al banatenilor trebuie batuta toba!

 2. Banateanu’ si regateanu’, unu mai inteligent ca alalalt! Asa se ajunge la ura intre oameni de nu ne mai suportam si nu mai suntem in siguranta niciunde. Si pentru ce? Pentru niste argumente imbecile care nu au nici o baza in realitate. Printre olteni ca si printre banateni sunt oameni remarcabili, medici, profesori, cercetatori, asa cum sunt si idioti pe care nu-i duce mintea prea mult si va pot da doua exemple chiar aici.
  Romanii plecati afara muncesc impreuna, petrec impreuna, nici macar nu-i intereseaza din ce parte a tarii sunt si se inteleg foarte bine. Ce aveti de impartit? Numai un prost judeca un om pe baza locului de unde e si a aspectului fizic. Un om inteligent da buna ziua si incearca sa afle mai mult despre celalalt, asa se construieste lumea civilizata.

  • … si mai inteligent decat toti este chiar moderatorul! De ce mai sunt moderate comentariile daca moderatorul permite publicarea unui comentariu „destept” pecum cel al „Banateanului vesel” („veselia” asta are, cu siguranta, o cauza „lichida” si cu multe „grade”), o prostie gratuita care nu face decat sa declanseze mizeria?!

 3. Mai trece vreun tren pe-acolo ,de cand a murit Sissy ? Avem cu ce sa ne mandrim ,da sigur,ne mandrim cu ruinele ce ,inca,au mai ramas in picioare !

LĂSAȚI UN MESAJ