Autostrada Lugoj-Deva impune relocarea unui drum național din vestul țării

951

O porţiune mai mare de o jumătate de kilometru din actualul DN 68 A, din apropierea localităţii Holdea, județul Hunedoara, va fi relocată. Responsabilii CNAIR spun că, în niciun moment, nu se va întrerupe circulaţia pe drumul spre Făget.

Abia în această vară, Ministerul Transporturilor a eliberat autorizaţia de construcţie pentru viitoarea descărcare de pe autostradă de la Holdea. După cum anunţă Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara (din cadrul CNAIR), „prioritatea numărul 1 este relocarea DN 68 A”. Lungimea devierii de la actualul traseu al drumului va fi de aproximativ 800 de metri, iar aceasta va trece peste viitoarea autostradă. Conform anunţului făcut de către DRDP, activitatea în zonă „s-a intensificat”, în paralel cu problema modificării traseului DN 68 A, lucrându-se la eşafodaje, excavaţii, drenări şi un pasaj peste autostradă.

În vara acestui an, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a „descins” pe şantierul lotului 3 al autostrăzii Lugoj – Deva şi s-a declarat „extrem de nemulţumit” de mobilizarea slabă a constructorilor. Stadiul fizic al lucrărilor din contractul încheiat cu firma spaniolă care se ocupă de lotul 3 al autostrăzii este de 81 la sută, conform datelor comunicate de către DRDP Timişoara. Dacă se iau în considerare şi lucrările suplimentare necesare, acest indicator este ceva mai mic, de 77 la sută.

sursă: glasul-hd.ro

LĂSAȚI UN MESAJ