Autorul Imnului Revoluției din decembrie 1989, de la Timișoara, altături de protestatarii din Piața Operei VIDEO

3928

Spiritul revoluționar degajat de protestatarii din Piața Operei din Timișoara, i-a molispsit până și pe cei care au fost pe baricade, în același loc, în decembrie 1989.

Ilie Stepan, autorul celebrului Imn al Revoluției, ”Timișoara” a ținut să fie în mijlocul miilor de timișoreni, prezenți și în această seară în centrul orașului, să ceară demisia Guvernului.

ILIE STEPAN.Still004

Stepan îi îndeamnă pe manifestanți să fie uniți, până la capăt. Mai mult, pentru a le insufla o fărâmă din forța celor care au răsturnat, cu 27 de ani în urmă, un regim dictatorial, a venit și cu celebra piesă de la Pro Musica, imn care a răsunat din nou în piața de unde a pornit revoluția din România în decembrie 1989.

Oamenii prezenți în a șaptea zi consecutivă spun că încă mai au puteri și nu vor renunța până când Guvernul nu va demisiona. Timișorenii au venit cu banderole albe, pentru a marca protestul.

ILIE STEPAN.Still006

Ilie Stepan a ținut să împărtășească admirația și iubirea pe care o are față de spiritul Timișoarei. ”Sunt fericit! Astăzi este prima seară când vin, deoarece astăzi am ajuns în oraș. Mă bucur să fim împreună. Sunt mândru de ceea ce faceți. Vă iubesc din suflet pentru faptul că duceți mai departe ceea ce a început aici, acum 27 de ani, la acest balcon și în această piață. Vom rămâne în această piață atât cât trebuie. Până când cei care conduc își vor da seama și vor știi să țină cont de părerea tinerilor din această țară. Rămânem împreună și rezităm până la victoria finală„ a declarat artistul timișorean.

”Rămânem uniți. Nu ne păcăliâi”, au răspuns timișorenii. Organizatorii au anunțat în timpul protestului, din seara trecută, că urmează să se întâlnească din nou, duminica acaestă. Timișenii însă nu au acceptat. Au strigat la unison: ”Mâine, mâine venim din nou”. În a șaptea zi de proteste, puțin obosiți și răgușiți, s-au adunat în Piața Victoriei peste 1.000 de oameni,care nu renunță la dreptatea cerută.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ