Autorităţile unui oraș din vestul țării cheltuie 200.000 de lei pentru… realizarea unor clipuri inspiraţionale

318

Consiliul Judeţean şi Primăria Arad au alocat, împreună, 200.000 de lei pentru un proiect de promovare a poveştilor unor arădeni care au reuşit în diverse domenii, urmând să fie realizate cel puţin 24 de materiale video care vor fi publicate pe internet.

Proiectul „Inspir Arad” a fost prezentat într-o conferinţă de presă comună a celor două instituţii, care finanţează realizarea a cel puţin 24 de materiale video, până la 40, cu un buget comun de 200.000 de lei, respectiv 130.000 alocaţi de municipalitate şi 73.000 de lei alocaţi de Consiliul Judeţean.

Clipurile „inspiraţionale” ar urma să prezinte arădeni aleşi dintr-o listă iniţială de 60 de persoane, care au reuşit în diverse domenii în care activează.

Finanţarea se face prin instituţii subordonate, respectiv Centrului Cultural Judeţean şi Centrul Municipal de Cultură Arad. Realizatorii clipurilor spun că acestea nu au rolul de a promova turistic oraşul Arad, ci „de a promova oameni”.

„Proiectul îşi propune să pună în valoare o resursă importantă a comunităţii noastre: oamenii. Vom avea un şir de filme motivaţionale care prezintă instituţii prin intermediul poveştilor unor oameni – profesori, antreprenori, tineri, muncitori, artişti – care au ceva în comun: iubesc Aradul”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad Sergiu Bîlcea.

LĂSAȚI UN MESAJ