Autoritățile dintr-un județ al Banatului iau măsuri urgente ca urmare a temperaturilor critice! Cât de eficiente vor fi acestea…

212

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin a fost convocat marți în şedinţă extraordinară de către prefectul Matei Lupu. În cadrul întâlnirii au fost stabilite măsurile care vor fi luate la nivelul județului ca urmare a atenţionării meteorologice de COD PORTOCALIU pentru zilele de 2 şi 3 august.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în perioada menţionată, vremea va fi caniculară, indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în general peste pragul critic de 80 de unităţi, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat și se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 36 și 39 de grade.

Masuri anti-canicula 2

Prefectul judeţului a solicitat ca punctele de prim ajutor şi adăpostire a populaţiei să fie funcţionale, semnalizate corespunzător pentru a fi uşor de identificat şi dotate cu aer condiţionat şi apă potabilă.

Au fost adoptate măsuri pentru reducerea programului de lucru și limitarea activităților desfășurate în aer liber de către salariați, iar ITM va iniția controale pentru a vedea dacă măsurile sunt respectate de angajatori.

De asemenea, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Caraş-Severin şi unitățile spitalicești sunt pregătite să asigure un răspuns rapid şi eficient în cazul intervenţiilor medicale de urgenţă, iar grupele de intervenţie ale furnizorului de energie electrică sunt în măsură să intervină în cel mai scurt timp pentru remedierea eventualelor avarii, precizează Instituția Prefectului.

LĂSAȚI UN MESAJ