Autobuze la mâna a doua pentru un mare oraș din Banat

849

Parcul auto al Companiei de Transport Public Arad va creşte numeric în perioada următoare cu 10 autobuze second-hand destinate transportului interurban, care vor sosi din Olanda, informează reprezentanţii Consiliului Judeţean Arad.

Potrivit acestora, autobuzele au fost achiziţionate în urma unei licitaţii publice organizate de către administraţia judeţeană, al cărei câştigător a fost desemnată o companie olandeză, pe principiul „preţul cel mai mic”.

CJ Arad, instituţie care patronează CTP Arad, a alocat pentru achiziţionarea celor 10 autobuze ceva mai puţin de un milion lei. Autobuzele care vor ajunge curând la Arad sunt marca MAN Lion’s City A78, cu 41 de locuri, preţul lor fiind de 17.500 euro bucata. Conform caietului de sarcini al licitaţiei, autobuzele sunt produse în anul 2006, au motoare cu clasa de emisie Euro 4, durata de viaţă fiind de cinci ani de la data achiziţionării.

Cumpărarea acestor autobuze era impusă de faptul că flota CTP Arad era îmbătrânită, cu o stare tehnică precară, majoritatea autobuzelor fiind achiziţionate la începutul anilor ’90. La începutul anului 2017, în parcul auto al CTP Arad se regăseau autobuze având o vechime cuprinsă între 5 şi 30 de ani. Pe categorii de vârstă, cele mai multe dintre acestea aveau vechimea cuprinsă între 16 şi 20 de ani, iar cele mai puţine între 26 şi 30 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ