Au spart gheața în duelurile externe

103

BC SCM Timișoara a reușit prima victorie externă a sezonului, 99-87 pe terenul lui Gaz Metan Mediaș. ”Este un succes de moral”, au punctat baschetbaliștii bănățeni.

Patru luni au avut de așteptat suporterii ”leilor” primul succes extern al favoriților în actuala stagiune. Iar aceasta a venit sâmbătă seara, la Mediaș, în derbyul codașelor Ligii Naționale. BC SCM s-a impus cu 99-87 (23-23, 20-25, 33-20, 23-19) și și-a asigurat în mare măsură evitarea ultimei poziții la intrarea în play-out.

Ecuația partidei s-a rezolvat în sfertul al treilea, unul în care violeții au avut un procentaj perfect în atac și au marcat 33 de puncte spre deosebire de doar 20 primite. Până la final, bănățenii au fost aproape de cota 100 și s-au impus la 12 puncte diferență. Oaspeții l-au dat și pe MVP-ul partidei, Dundjerski reușind o evoluție încununată cu 23 de puncte și 13 pase decisive.

BCT: Dundjerski 23 puncte, 13 pase decisive, Jeremic 23 puncte, Djapa 22 puncte, Milencovici 11 puncte, Veselinov 10 puncte, Toth 5 puncte, Zivanovic 3 puncte, Warren 2 puncte.

„Prima repriză ne-a arătat că am avut probleme în apărare. Ne-a fost greu să-i oprim pe Navickas și Pustahvar, dar am fost o echipă diferită în partea a doua, mult mai buni în defensivă. Ne-am instalat la control și am dovedit maturitate în joc. Victoria este foarte importantă, ne dă încredere să continuăm pe drumul acesta, care poate fi drumul bun. Este în același timp un succes de moral, care ne fortifică pentru perioada următoare, în care jucăm patru meciuri în 14 zile”, a declarat Nenad Markovic, antrenorul secund al violeților.

Pentru BCT urmează miercuri un duel tare pe teren propriu în compania lui Dinamo București, de la ora 18.

LĂSAȚI UN MESAJ