AU MAI GĂSIT BANI? Mii de pensionari din Banat așteaptă o indexare a pensiilor de la începutul anului viitor

547

În prag de alegeri, Ministerul Muncii a anunțat că pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2017. Ministrul Muncii, Dragoș Pâslaru, spune că ”este vorba despre indexarea anuală prevazută în legea pensiilor, adică o majorare de 5,2 – 5,3 %. Nu avem probleme cu bugetul de pensii” scrie hotweek.ro.

Din informatiile oferite de ministrul Muncii, Casa Națională de Pensii ar fi confirmat că nu există nicio problemă pentru asigurarea fondurilor necesare pentru plata pensiilor.

Liga Pensionarilor din județul Timiș, speră că anunțul ministrului Muncii nu e doar o promisiune electorală aruncată pe piață în campania electorală pentru alegerile parlamentare. ”Majorarea pensiiilor, practic indexarea acestora, de la 1 ianuarie 2017, este o măsură binevenită și așteptată nu doar de pensionarii din Timiș ci și de ceilalți beneficiari din țară. Sper să nu fie doar praf în ochi menit să ne determine să punem ștampila, atunci când mergem la vot, pe o anumită formațiune politică” spune Silvia Petre președinta Ligii Pensionarilor din Timiș

Vă reamintesc faptul că două proiecte de lege privind pensiile au trecut, recent, de Senat, dar vor merge la Camera Deputaților, care este for decizional. Unul dintre proiecte se referă la majorarea valorii punctului de pensie la 40% din venitul mediu brut, de la 1 ianuarie 2017 și la 45% de la 1 iulie 2017. Se va avea în vedere și majorarea pensiilor fostilor membri de CAP la 500 de lei, urmând ca senatorii să se pronunțe și asupra acestei inițiative.

Valoarea punctului de pensie să nu fie mai mică decât 40% din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat începând cu 1 ianuarie 2017, respectiv 45% din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat începând cu 1 iulie 2017”, se arată în proiectul de lege.

Sursa: hotweek.ro

LĂSAȚI UN MESAJ