Au fost 400 de avertizări meteo în iunie, 52 au fost cod roșu. Cum va fi vremea în zilele următoare

97

Este cod galben de furtuni în toată țara, până miercuri la ora 10. Vor fi averse, fenomene electrice și vijelii, astăzi, mai ales vest, nord, centru și în nord-est. Izolat, vor fi condiții de grindină și se vor strânge cantități mari de apă. În scurt timp se pot depăși 40 l/mp. Temperaturile maxime se vor situa între 21 și 29 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile sudice.

Meteorologii au emis, în această perioadă, peste 400 de avertizări pentru fenomene de scurtă durată, dintre care 50 au fost de cod roșu. Cantitățile de apă înregistrează și ele recorduri.

Meteorologii au prelungit atenționarea până miercuri la ora 10. Totodată este și cod roșu de inundații în județele Neamț și Timiș.

Cum va evolua vremea în zilele următoare

Marți vor fi furtuni în cea mai mare parte a țării, iar noaptea și pe parcursul zilei de miercuri, în special în est, sud, centru și la munte. De la mijlocul săptămânii gradul de instabilitate atmosferică se va reduce. Joi vor mai fi ploi de vară după-amiaza în regiunile nordice, nord-estice și centrale și pe spații mici în rest.

În București, după orele prânzului vor fi averse, fenomene electrice și vijelii. Izolat, se vor strânge cantități însemnate de apă și vor fi condiții de grindină. Maxima se va opri la 28 de grade.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.