Au apărut crucile pe Catedrala pictată în Complexul Studențesc din Timișoara

78

Au apărut crucile pe Catedrala Mitropolitană ce face parte din muralul pictat pe unul dintre căminele studențești din Timișoara. Artistul Lucian Sandu Milea s-a reîntors în orașul de pe Bega pentru a completa pictura murală stilizată din zona căminelor studențești, intitulată „Fortificații”. Asta după ce, în spațiul public, a fost criticat faptul că de pe tunurile bisericii lipsesc crucile.

”Conștient de emoția negativă și de neînțelegerea provocată fără intenție, artistul a dorit să completeze lucrarea pentru a opri dezbaterile create în jurul acesteia. Reprezentarea bisericilor în pictura murală este integrată într-o viziune de ansamblu asupra orașului, în care memoria zidurilor medievale a rămas încă întipărită în arhitectura urbană actuală, clădirea bisericii fiind inserată în prelungirea acestora.

Asociația Timișoara Capitală Europeană a Culturii a susținut dorința artistului, punându-i la dispoziție mijloacele tehnice, sperând totodată că dezbaterea stârnită să ducă la deschiderea pe care dorim să o păstrăm unii față de ceilalți și la schimbul de opinii despre valorile care ne definesc”, a transmis echipa TM2021.

„Fortificații” este un proiect realizat în cadrul programului Memoriile Cetăţii, fiind realizat de Asociaţia Timişoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, cu sprijinul Primăriei Timişoara şi al Consiliului Local, prin intermediul programului cultural prioritar „Timişoara. Capitală Europeană a Culturii”, parte a Programului Cultural TM2021 din anul 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ