Atletismul țintește calificările la Jocurile Olimpice din vară

106

Atletismul timișorean are cele mai mari șanse de a trimite un sportiv la Jocurile Olimpice din vară. Adelina Pastor este în capul listei însă are nevoie de un sezon bun pentru a prinde lotul olimpic.

Anul 2016 este un an olimpic, iar lumea sportului fierbe în așteptarea celui mai important eveniment sportiv. În prima parte a acestui an se vor distribui majoritatea biletelor pentru evenimentul gădzuit în vară de Brazilia. Cu mai puțin de 200 de zile rămase până la startul fastuos anunțat de Rio de Janeiro, sportivii timișoreni își fac calculele pentru calificarea la JO.

Atletismul rămâne ramura cu cele mai mari șanse de a trimite un sportiv între cei 10.500 calificați la Olimpiada de vară. Desemnată sportiva județului Timiș în mai mulți ani, Adelina Pastor are un culoar bun și scurt pentru a ajunge la Rio în ciuda faptului că în 2015 a traversat un sezon mai degrabă modest. Iar acest lucru e reflectat și de faptul că atleta CSM-ului nu face parte momentan din lotul olimpic.

”Adelina are șanse bune de a ajunge la Olimpiadă. Cred că va fi cooptată în ștefeta feminină de 4×400 metri chiar dacă în acest moment nu figurează printre titulare. Anul trecut ea a pierdut mult din cauza absențelor cauzate de accidentări. Dar cu o evoluție bună în această iarnă și în primăvară sigur va fi cooptată, măcar ca rezervă la ștafetă. Doar să fie sănătoasă”, a punctat antrenorul secției de atletism a CSM-ului, Ioan Damaschin.

În afara Adelinei și ceilalți sportivi timișoreni au șanse de a se califica la JO-2016 dacă își îndeplinesc baremul de calificare. Asta în teorie pentru că în realitate timpii de calificare sunt greu de atins, cel puțin în probele individuale dacă facem o paralelă la rezultatele personale din 2015 ale atleților. Cei mai buni timpi al lui Pastor și Ioana Gheorghe sunt cu jumătate de secundă sub baremul de calificare stabilit de Federația Internațională de Atletism.

Pregătire ”olimpică” la -10!

Sezonul intern în atletism începe în sală, peste câteva zile, la București. Sportivii CSM-ului nu vor participa la primul concurs, urmând a se alinia la start abia în 7 februarie, tot în capitală. ”Nu mă aștept la rezultate excelente la primele întreceri pentru că nu am făcut o pregătire de iarnă cum trebuie. În continuare noi nu avem sală, ne-am antrenat toată iarna afară. Iar la -10 grade cât au fost săptămânile recente nu poți face performanță, ci doar menținere. Dar vor avea șansa să crească în preformanțe de acum încolo”, mărturisește Damaschin.

Ca o noutate, hurdlerul Cosmin Dumitrache nu mai e din acest an sportivul clubului timișorean. El s-a transferat definitiv la CSM București, gruparea sub culorile căreia a alergat și în anii trecuți cu dublă legitimare. În aceste condiții șansele le medalii în probele individuale vor rămâne exclusiv pe urmerii lui Adelina Pastor, Ioana Gheorghe, Adrian Drăgan, Livia Cristurean și Andrei Bărbuț.

LĂSAȚI UN MESAJ