Atenționare meteo pentru Banat și Crișana

78

 

Sâmbătă seară, de la ora 18:00, intră în vigoare o atenționare meteo ce vizează regiunile Banat și Crișana. Se va produce o răcire accentuată, vor fi ninsori și se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări. Vremea va fi așa până în 25 martie.
În intervalul menționat, vremea se va răci accentuat, devenind treptat deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie. Astfel, minimele termice vor fi preponderent negative, iar maximele vor fi cuprinse, în general, între 0 și 5 grade. La munte va fi ger.
În noaptea de sâmbătă spre duminică (21/22 martie) și în cursul zilei de duminică (22 martie), aria precipitațiilor predominant sub formă de ninsoare va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane. Cantitățile de apă cumulate vor depăși izolat 10…15 l/mp.
În noaptea de duminică spre luni (22/23 martie) precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare și în zonele mai joase, în special în cele de deal. Va ninge moderat pe parcursul zilei de luni (23 martie) și marți (24 martie) în zonele de munte și se va depune strat nou de zăpadă, consistent. În celelate zone, trecător vor fi și ploi sau lapoviță. Cantitățile de apă cumulate vor fi de 15…20 l/mp, posibil izolat 30 l/mp. Izolat vor fi posibile depuneri de polei.
Vântul va prezenta intensificări îndeosebi la munte, unde va viscoli ninsoarea, dar temporar și în rest.Vor fi viteze la rafală în general de 55…75 km/h.

LĂSAȚI UN MESAJ