Atenţie, timişoreni! Primăria vrea să instaleze mai multe camere de supraveghere

1539

Timişoara este supravegheată video de luna trecută cu 94 de camere video. Acum, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, anunţă că vrea să instaleze şi mai multe camere de supraveghere pentru a menţine o stare de siguranţă în oraş.

„Sistemul de supravhegere video va fi extins şi vom fi mai bine protejaţi de aceşti răufăcători care atentează la bunurile private şi publice. Legea nu ne permite să îi prindem întotdeauna şi nu putem angaja mai mulţi poliţişti”, a spus Robu.

Edilul-şef a ajuns la această concluzie după ce un obiectiv aflat în implementare din oraş a fost vandalizat. Potrivit lui Nicolae Robu, în noapea de joi spre vineri persoane neidentificate au vandalizat locul. Despre ce investiţie este vorba? Primarul refuză să divulge.

„Nu vreau să vă spun, dar un loc pregătit de inaugurare a fost vandalizat azi noapte (n.r. noapre de joi spre vineri). Nu vreau să vă spun unde pentru că ne pregătim de inaugurare, veţi vedea atunci”, a adăugat Robu.

Momentan în oraş sunt 94 de camere de supraveghere, iar imaginile sunt transmise în direct la sediul Poliţiei Locale. Există un birou unde filmările sunt urmărite non-stop de 2 agenţi.

Instalarea camerelor a costat 1,4 milioane de lei și au fost distribuite astfel: Piaţa Libertăţii – opt camere, Piaţa Unirii -18 camere, Piaţa Sf. Gheorghe – patru, Piaţa Victoriei – 20, Piaţa 700 – patru, Piaţa Badea Cârţan – șase, Piaţa Traian – zece, Liceul C.D. Loga – patru, Liceul Pedagogic – patru, Liceul J.L. Calderon – patru, Liceul N. Lenau – patru, Liceul G. Moisil – trei și Primăria Timișoara – cinci. Câte camere noi vor fi amplasate în oraş şi unde, nu s-a stabilit încă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ