Atenție, se dau amenzi pe Calea Martirilor. Șoferii nu pot, de fapt, să folosească cele 4 benzi

597

Autorităţile din Timişoara anunţă cu surle şi trâmbiţe că o porţiune din Calea Martirilor, cea cuprinsă între limita teritorială spre Giroc şi strada Mureş, a fost lărgită la patru benzi. Asfaltul proaspăt turnat nu îi ajută, cel puţin deocamdată, pe şoferi. Şi asta pentru că mulţi continuă să îşi parcheze mașinile de o parte şi de alta a străzii, ocupând astfel o bandă de mers.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, este revoltat şi are un plan prin care vrea să îi civilizeze pe şoferi. Va pune Poliţia Locală să împartă amenzi până când şoferii se vor dezobişnui să parcheze aici.

„Vor fi 4 benzi, vă asigur. Aşa s-a întâmplat şi pe Aleea Ripensia, după reabilitare erau maşini parcate. Dacă unii cetăţeni sfidează normele elementare de convieţuire trebuie să primească ce caută. Nu sunt adeptul amenzilor, dar se pare că unii simt nevoia să fie sancţionaţi. Vom aplica amenzi fără menajamente. Nu am făcut investiţia degeaba, am făcut-o pentru că era nevoie de 4 benzi şi vom avea 4 benzi”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Acesta spune că a început deja munca de amenajare de locuri de parcare între blocuri în cartierul Calea Martirilor, astfel ca şoferii să aibă unde să îşi lase maşinile.

Lucrările la Calea Martirilor continuă pentru că şi tronsonul de la Strada Mureş la Bulevardul Cnstantin Prezan, fostă Lidia, trebuie lărgit şi asfaltat. Lucrările ar urma să se încheie în 2 săptămâni, dacă vremea va permite.

LĂSAȚI UN MESAJ