Atenție mare șoferi! Se pot da oficial amenzi pe baza sistemului de trafic management din Timișoara

695

Nu mai e de glumă! Aleșii locali au aprobat protocolul care permite Poliţiei Rutiere să dea amenzi şi să aibă acces la sistemul de management al traficului din Timişoara. Liderul consilierilor PSD, Dan Iolu, a solicitat însă amânarea aplicarea amenzilor în baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere ale sistemului de management al traficului. În final, proiectul a fost aprobat. Astfel este îndeplinită şi ultima condiţie pentru ca Poliţia să poată da amenzi în baza datelor oferite de sistemul de management al traficului.

În cadrul proiectului de management al traficului au fost instalate șapte radare de viteză pe Calea Aradului, pe strada Sever Bocu, pe Calea Dorobanților, pe Calea Șagului, la ieșirile din Timișoara, dar și în Piața Leonardo da Vinci, pe ambele sensuri la intrarea/ieșirea din pasajul Michelangelo.

În plus, există și 37 de sisteme de detecție a trecerii pe roșu în intersecții: Calea Șagului – Liviu Rebreanu, str. Brătianu – Revoluției – Hector, Piața Brătianu (Punctele Cardinale), str. Republicii – Jiul, str. Circumvalațiunii – Gh. Lazăr, str. Simion Bărnuțiu – Dorobanților – Gh. Adam, str. Mihai Viteazul – str. Vasile Pârvan, str. Cetății – Gh. Lazăr, Calea Aradului – str. Miresei, Calea Circumvalațiunii – str. Brediceanu.

De asemenea, au fost instalate camere de supraveghere în peste 100 de intersecții și zeci de semafoare noi.

LĂSAȚI UN MESAJ