Atenție la căpușe! Mai multe persoane din vestul țării au ajuns la spital

43

La Spitalul Judeţean din Reşiţa mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost muşcate de căpuşe. La Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului s-au prezentat 16 oameni doar în ultimele două zile.

Conform Radio Reșița, aceştia au primit tratament preventiv pentru boala Lyme, care poate fi provocată de o bacterie transmisă de către unele căpuşe şi care netratată poate provoca probleme articulare şi neurologice grave. Medicul Emil Bunda le recomandă celor care ies la iarbă verde să poarte o îmbrăcăminte subţire dar care să le acopere mâinile şi picioarele.

În niciuna dintre situatii nu s-a raportat suprainfectarea cu borellia, un microorganism care provoacă boala Lyme. Oamenii au fost testaţi medical şi li s-a recomandat antibiotice.

Cea mai bună metoda de prevenţie este folosirea produselor anti-insecte. Acestea pot fi sub formă de spray-uri, creme şi lotiuni, dar si brăţări şi trebuie achiziţionate din farmacii cu respectarea întocmai a prospectului. Persoanele care interacţionează cu animale sau păsări ar trebui să poarte mănuşi de menaj, iar animalele, cu precadere cele care trăiesc în curte, trebuie să fie căutate de căpuşe o dată la două zile.

LĂSAȚI UN MESAJ