Atentie, după caniculă urmează alte fenomene extreme în Banat !

2406

Meteorologii au emis o atenționare de instabilitate atmosferică și disconfort termic, valabilă în toată țara. Astfel, nici Banatul nu scapă de avertizarea care intră în vigoare, începând de miercuri. Atunci, de la ora 12:00 și până joi la ora 23:00, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină, iar cantitățile de apă vor depăşi local 20 l/mp și izolat 35…45 l/mp.

Astfel de manifestări se vor semnala miercuri îndeosebi în nordul, estul și centrul țării, precum și în zona montană, iar în noaptea de miercuri spre joi (12/13 iulie) mai ales în regiunile vestice. Pe parcursul zilei de joi, instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată în nordul, centrul și estul teritoriului.

În vestul țării, vremea va intra într-un proces de răcire, iar mâine va deveni instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate. Miecuri, local în Crișana și pe arii mai restrânse în Banat se vor semnala averse însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Vor fi condiții de grindină și de cantități de apă însemnate. Spre sfârșitul nopții aceste fenomene vor fi pe arii mai restrânse îndeosebi în jumătatea vestică. Vântul va sufla slab și moderat din sector vestic, cu intensificări spre sfârșitul nopții. În ziua de 13.07 aria precipitațiilor va fi în restrângere.

LĂSAȚI UN MESAJ