Atenţie, dacă aveţi drum în Ungaria! Cod portocaliu de ploaie înghețată, zăpezi, vânt

67

Ploaie înghețată! Fenomenul este deosebit de periculos, pe şosele şi nu numai, şi se va produce în Ungaria, ţară spre care se îndreaptă cu maşina mulţi români, mai ales cei din zona de vest.

Inspectoratul de Meteorologie din Ungaria a emis o atenționare cod portocaliu de ploaie înghețată, valabilă până joi, la miezul nopții.

Atenţionarea este valabilă pentru județele din centrul, sudul și sud-vestul țării: Baranya, Bacs-Kiskun, Bekes, Csongrad, Hajdu-Bihar, Szabolcs-Szatmar-Bereg, Jasz-Nagykun-Szolnok, Tolna și Pest. În dimineața zilei de joi, în județele din sudul și sud-vestul Ungariei sunt prognozate căderi de zăpadă, stratul proaspăt depus putând ajunge la peste 20 de centimetri. În regiunea muntoasă Bakony, județul Veszprem, din Ungaria, în noaptea ce vine și joi dimineața, vântul va atinge viteze de 60 km/h, viscolind zăpada.

Ministerul Afacerilor Externe din România îi sfătuieşte Cetățenii români aflați în trafic pe teritoriul Republicii Ungaria, care se confruntă cu probleme deosebite, să apeleze numărul de urgență 112.

Se recomandă conducătorilor auto să pornească la drum spre Ungaria numai cu autovehicule echipate cu pneuri/anvelope adecvate, să conducă cu viteză adaptată la condițiile meteorologice pe timp de iarnă și să respecte instrucțiunile poliției locale.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să consulte paginile dedicate:
www.mae.ro,
http://www.mae.ro/sites/default/files/file/ghid_de_iarna_2015.pdf – Ghidul de călătorie pentru sezonul de iarnă)
http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/0/0/HU-Ungaria.html

MAE reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în App Store și Google Play), care oferă informații, sfaturi de călătorie și posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situații speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ