“Ateliere fără bariere” pentru copiii cu dizABILITĂŢI

215

ARENA Aqua Sport a fost astăzi gazdă a unui eveniment cu mult mai deosebit, dar şi special făţă de alte evenimente obişnuite, eveniment organizat de Asociaţia pentru Capacitarea Abilitatilor Speciale (ACAS) si Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis în calitate de partener. Au participat copiii cu nevoi speciale, voluntari şi părinţii copiilor , care au încercat să descopere şi să exploreze noi aventuri „În căutarea lui Nemo” .

În perioada 8-10 iulie, la Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiş din Timişoara a început prima parte a evenimentului, fiind organizate peste 20 de ateliere tematice – artă, poveşti, croitorie, frizerie, jocuri, activitati sportive, la alegerea şi la preferinţa copiilor cu dizABILITĂŢI, iar astăzi zeci de copii cu problem special s-ai întâlnit alături de părinţi, aparţinători, voluntary la ARENA Aqua Sport , la cea de-a III-a ediţie întitulată “ACAS cu ursuleţii”.

La eveniment a participat şi primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu dar şi un consilier local Raluca Popescu “Să fim cu toţii egali atât în faţa lui Dumnezeu, cât şi în faţa semenilor încercând să distrugem barierele ce există între noi, făcând din “ateliere fără bariere” un loc al bucuriei şi al dragostei”. Copiii au cântat, fiind foarte încântaţi de ceea ce era în jurul lor, văzându-se în bucuria de pe chipul acestora, fiind o bucurie autentică şi reală.

“Am răspuns cu plăcere invitaţiei de a fi prezent la acest eveniment deosebit, la fel cum am făcut-o şi altădată la celelalte ediţii, fiind o încântare să vezi feţele bucuroase ale copiilor. Am fost şi la bazinul de înot unde am văzut bucuria copiilor ce aveau ocazia să se zbenguie în bazin, apoi am trecut şi pe celelalte standuri şi peste tot am văzut copii fericiţi. Vreau să felicit Asociaţia ACAS pentru tot ce a făcut de-a lungul existenţei sale, şi vreau să lansez un apel către toţi cei care au posibilităţi să sprijine astfel de organizaţii, pe aceşti copii cărora le este mai greu decât nouă celorlalţi”.

Pentru cei de la Asociaţii, Nicolae Robu a venit şi cu o veste importanţă, cea care va aduce bucurie mare în sufletele copiilor, prin faptul că în curând vor sosi maşini special dotate pentru persoanele cu dizabilităţi care vor fi folosite de STPT, în sistem de taxi gratuit pentru astfel de persoane. Apelul se va face telefonic ca la orice comandă taxi, şi va lua persoana împreună cu însoţitorul ei, ducându-le la destinaţia unde au nevoie şi binenţeles că şi înapoi, acasă. Serviciul va intra în funcţiune în timp de câteva săptămâni, imediat după ce se termină echiparea acestor maşini.

Aflând cât de greu se obţin cărucioarele special şi la ce preţ poate ajunge un cărucior, primarul Nicolae Robu a asigurat tot sprijinul şi implicarea la nevoie pentru astfel de cazuri, cu bani pentru achiziţionarea unui anumit număr de cărucioare special pentru persoanele cu dizABILITĂŢI.

ACAS are în palmares 10 programe speciale: Echipament de specialitate; Grup de sprijin pentru parinti „Alaturi de tine”; Sport fara bariere; Voluntariat; Programe educative; Evenimente speciale pentru copii; Tabere pentru fratii si surorile copiilor cu nevoi speciale; Cazuri sociale; Publicatii; Campanii de incluziune sociala. “Astăzi este finalul “Fabricii de bucurie”, cum ne place să ne denumim pentru că aducem multă bucurie copiilor cu nevoi special dar şi părinţilor acestora.

“Ateliere fără bariere a început în urmă cu trei ani, începută la idea unei mame. În asociaţie anul trecut erau 150 copii, începând la sub un an şi ajungând unii la 40 ani, care tot copii sunt, şi mai avem şi 320 voluntari. Copiii au diverse deficienţe, nu facem diferenţe, toţi sunt chemaţi când e un eveniment de bucurie. Programul a cuprins mai multe ateliere de creaţie, de colorat, de pictat, de puzzle, de croitorie, de muzică, de poveşti,de ornate prăjituri, de ornate sanviciuri, şi după cele trei zile ce s-au desfăşurat la Centrul Regional de Afaceri astăzi este ziua destinată sportului”, a spus Ligia Măcelaru , Preşedinta Asociaţiei ACAS Asociaţia a reuşit să achiziţioneze cu ajutorul sponsorilor un microbus transformat şi dotat pentru transportul persoanelor cu problem special, prevăzut cu rampă de încărcare.

Mihaela Paunescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.