ALDE Timiș vrea o parcare în centrul orașului VIDEO

87

După o pauză luată din activitatea politică AlDE Timiș revine din nou în actualitatea locală. Deputatul Marian Cucșa, președintele filialei locale, vine cu o seamă de inițiative și propuneri. Una din cele mai urgente probleme, în opinia ALDE, este o parcare cât mai mare și mai modernă în centru orașului.

Conform părerii lui Cucșa, Primăria nu a reușit să finalizeze nici una din parcările promise, fie ele de suprafață ori multietajate sau subterane. În afara proiectului din Girocului, ce a căzut la fel de repede pe cât părea de iminentă începerea lucrărilor, a mai apărut o promisiune de a realiza o parcare pe strada Ulmului. Dar, evident, aceasta nu va rezolva deloc problemele celor ce au treabă în centru. Odată cu terminarea Spitalului de Copii și acesta va atrage o mulțime de șoferi. Parcarea de la fostul centru Militar este mult prea puțin exploatată la potențialul ei. Acolo s-ar putea construi o parcare cu mai multe etaje.

Cucșa afirmă că din fondurile încasate de sistemul TimPark, s-au folosit pentru parcări noi doar 10% din bani. Celelalte locuri de parcare sunt realizate cu contribuţia bugetului local, adică tot din banii adunați de la de timişoreni. Și cu toate acestea, locurile de parcare sunt în continuare insuficient e raportat la numărul de autoturisme înmatriculate în Timiș. „Venim cu o măsură concretă pentru dezvoltarea orașului și a județului. Concret, propunem ca la rectificarea bugetară a Consiliului Județean Timiș, ce va avea loc în luna august, să fie cuprins un studiu de fezabilitate pentru o parcare subterană și/sau supraterană în centrul Timișoarei, pe locul actualei parcări ce aparține de Consiliul Județean Timiș, situată în centrul orașului (vis-a-vis de Hotel Timișoara), iar în 2020 construcția să se și realizeze”, spune deputatul Marian Cucșa, președintele ALDE Timiș.

În prezent, în Timișoara sunt înmatriculate aproximativ de 201.185 autoturisme la o populație de aproximativ 400.000 locuitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.