20.7 C
Timișoara
miercuri 29 mai 2024

Ateliere de limbă japoneză la Biblioteca UPT

În ultimii doi ani, Biblioteca Centrală a Universității Politehnica Timișoara a găzduit o suită de evenimente culturale organizate în colaborare cu Ambasada Japoniei în România. După primele cursuri de limba japoneză, susținute de fostul ambasador al Japoniei în România, Kanji Tsushima, care s-au bucurat de un succes peste așteptări, au urmat seri culturale japoneze, seri de film, expoziție de chimonouri, prezentări de burse și oportunități de studii în Japonia etc.

În 2018 a demarat o nouă serie de cursuri de limba japoneză, de această dată susținute de Camelia Nakagawara, un niponolog cu studii postuniversitare la Universitatea Columbia (Teachers College), New York (MA în predarea limbilor străine) și Universitatea din Chicago (PhD în Limbi și Civilizații Est-Asiatice) și cu peste 20 de ani de experiență de cercetare și predare la nivel universitar atât în Japonia cât și în SUA. Iar seria nu se oprește aici. În perioada 20 iunie – 26 iulie 2019, Biblioteca UPT, în colaborare cu Alumni UPT, organizează o nouă sesiune de ateliere de limbă și cultură japoneză, cu titlul LIMBĂ ȘI CIVILIZAȚIE JAPONEZĂ. INFLUENȚE CULTURALE NIPONE, susținute de prof. dr. Camelia Nakagawara.

Pentru această sesiune sunt disponibile următoarele locuri:
– 2 grupe începători – 80 locuri
– 1 grupă intermediari – 40 de locuri
– 1 grupă avansați – 20 de locuri.

Activitățile se vor desfășura după-amiaza, de la orele 17:15, în zilele de joi și vineri, în Sala Multimedia 2 (et. 4, BUPT). Atelierele de lucru se desfășoară o dată pe săptămână, durata unui atelier fiind de 1 oră 30 minute.

Înscrierile au loc în perioada 11–19 iunie. Atelierele de lucru costă 100 de lei, iar plata se face la pultul de informații de la et 1, Biblioteca UPT.

Informații suplimentare se pot obține prin e-mail, la adresa: alexandru.halbac@upt.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :