Asociația Pro Infrastructură: ” Cerem insistent deschiderea lotului 3 din Lugoj – Deva”

178

Nu avem o autostradă care să străbată țara de la un capăt la altul, iar autoritățile mai și țin un lot de șosea rapidă închis, deși este perfect circulabil. Aceasta este ultima acuzație adusă de membri Asociației Pro Infrasructură la adresa CNAIR și a Ministerului Transporturilor. Potrivit specialiștilor, nu există niciun motiv pentru care lotul de 21 de kilometric să rămână închis.

”După euforia inaugurării lotului 4 al Autostrăzii Lugoj-Deva, ne îndreptăm atenția spre lotul 3, tronson programat pentru recepție tot săptămâna trecută, dar nerecepționat de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Deși cei 21 de km pot fi deschiși traficului în deplină siguranță, cei din Compania de Drumuri au decis să îi transforme într-un nou muzeu. Chiar și în prezent există o serie de lucrări minore nefinalizate care NU afectează carosabilul pe care antreprenorul are obligația să le ducă la bun sfârșit (șanțuri, scurgerea apelor, garduri, iarbă pe taluzuri). Totuși, este cale lungă de aici și până la a ține închiși 21 de km de autostradă perfect circulabili, așa cum singuri puteți vedea din filmările noastre. Disputele surde dintre CNAIR și constructor, orgoliile și fuga de responsabilitate nu țin cont de interesul cetățenilor, șoferii fiind nevoiți să își riște în continuare viața pe DN7 și DN68A. Cerem insistent deschiderea circulației în cel mai scurt timp, iar eventualele mici intervenții din afara carosabilului să fie trecute în anexa la procesul verbal de recepție, așa cum s-a procedat și pe multe alte sectoare de autostrada”, au transmis cei de la Pro Infrastructură.

În urmă cu zile, ministrul Răzvan Cuc a declarant că va vizita lotul 3, joi, 22 august, în vederea recepției. Însă nu a dat asigurăi că segmental de șosea apidă va fi deschis. ”Joi voi fi pe lotul 3. Dacă nu fac ceea ce li s-a cerut de către companie, nu vom face recepţia, va prelua CNAIR-ul acest tronson de autostradă, va face lucrările care mai sunt de executat pentru punerea în siguranţă a autostrăzii şi până la finele lunii august o dăm în trafic şi facem legătura”, declara, în 20 august, Cuc.

Problemele legate de receție ar viza reuzul constructrului e a acorda o garanție de 10 ani pentru lucrări. Lotul 3 din tronsonul de autostrada Lugoj – Deva trebuie recepționat în această vară. Construirea lui a durat aproape 5 ani și a costat 590 de millioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ