Asfaltul de pe autostrada Lugoj – Deva va fi testat cu un echipament de înaltă performanță folosit de nemți și francezi

319

Reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au început să folosească ultimul echipament achiziţionat care testează calitatea asfaltului. Aparatul Hawkey 2000, de măsurare a planeității și rugozitătii drumului, în profil longitudinal, a fost scos pe şantierul lotului 3 din Sebeş – Turda.

“Actualele teste de planeitate sunt efectuate cu dreptarul de 3 m ( LATA), un dispozitiv atestat metrologic, care arată cu o acuratețe de 100 % nivelul de uniformitate al căii de rulare, pe suprafața măsurată, sub acest dreptar și se exprimă în mm. Rugozitatea este măsurată pe lotul 3 al autostrăzii Sebeș-Turda cu pendulul, un instrument de asemenea atestat metrologic, care oferă informații relevante despre aderența căii de rulare, exprimată în unități ptv. Și aceste măsurători vin după testele desfășurate de CESTRIN cu echipamentul Hawkey 2000, care a măsurat adâncimea medie a macrotexturii prin metoda volumetrică, iar rezultatele sunt exprimate în mm”, transmite CNAIR.

Echipamentul va ajunge în curând şi pe loturile 2, 3 şi 4 din tronsonul de autostrada Lugoj – Deva. Niciun kilometru de asfalt nu va fi recepţionat până nu se fac testele de rigurozitate şi planeitate. Hawkey 2000 este un echipament de ultimă generație, cu înalte performanțe în măsurarea planeității și rugozității drumurilor, aflat la ora actuală în dotarea unor state europene ca Germania, Franța și Austria.

LĂSAȚI UN MESAJ