Asfalt crăpat, indicatoare ilegale şi prea multe semafoare. Câteva dintre neregulile din traficul timişorean

355

Să circuli cu maşina prin Timişoara nu este o plăcere. O spun toţi cei care au de traversat zilnic oraşul. Totul pentru că aglomeraţia este mare, străzile sunt, multe dintre ele crăpate, iar noile semafoare îi exasperează pe conducătorii auto.

Bulevardul Take Ionescu, de exemplu, a ajuns să fie spaima şoferilor. Asfaltul este denivelat, plin de cârpeli şi odată cu aprinderea semafoarelor traficul este şi mai greu. Situaţia a fost semnalată şi de specialişti în circulaţie rutieră.

„Aceste multiple semafoare pe care noi le găsim postate în trafic din trei în patru metri prezintă o neregulă. Gândiţi-vă că un autovehicul are o lungime de aproximativ trei metri. Dacă la primul semafor a oprit o maşină va prinde cel de-al doilea semafor, cu portiera din mijloc. Am sperat ca toate măsurile de management în oraşul nostru să îmbunătăţească traficul. De exemplu, în Calea Şagului. Iată că nu se întâmplă aşa. Cred că aceste măsuri de îmbunătăţire a traficului rutier au scopul de a îmbunătăţi traficul, însă vedem că nu este aşa”, atrage atenţia Nicolae Istrat, fost şef al Poliţiei Rutiere.

Neregulile sunt sesizate şi pe Facebook.

„Chiar nu puteți sincroniza 7 semafoare??? Din Modern până la Punctele Cardinale vi se pare normal să faci 15 minute acum când nici circulaţia nu este foarte mare??? Unde este acea undă verde??”, se întreabă un şofer pe Facebook.

Probleme există şi în ceea ce priveşte indicatoarele de pe stâlpii din intersecţii. Tăbliţele care vă atenţionează să nu aruncaţi mucuri de ţigară pe stradă sau să nu daţi bani cerşetorilor sunt de fapt amplasate… ilegal. Potrivit Codului Rutier, acestea trebuie să fie puse la cel puţin 50 de metri de intersecţie, ceea ce la Timişoara nu se întâmplă.

LĂSAȚI UN MESAJ