Artista Klemi Üveges expune „A dash of God, a splash of Me”

46

Galeria Brăteanu invită publicul iubitor de frumos la deschiderea expoziției de pictură „A dash of God, a splash of Me” a artistei Klemi Üveges. Evenimentul are loc în data de 24 august 2023, ora 19:00.
Expoziția „A Dash of God, a Splash of Me” a tinerei artiste Klemi Üveges, absolventă a Facultății de Arte din Oradea, se constituie ca o sondare a prezentului folosind limbajul artei pop. Lucrările expuse demonstrează faptul că, dincolo de a fi un curent artistic esențial pentru arta secolului XX, pop art-ul este în primul rând un mod de a fi, o stare de spirit și o modalitate de a surprinde în mod fidel anumite coordonate ale culturii contemporane.

„Tablourile reflectă într-o manieră realist-narativă, ludică dar și nostalgic-ironică, secvențe ale vieții cotidiene, în principal scene de budoar. Imaginile, care par desprinse dintr-un comic-book, sunt construite sub forma unui colaj de citate din creații celebre ale artei secolului XX, în care sunt înserate scurte texte care nu doar că le conferă un plus de interactivitate, ci atrag atenția privitorului asupra faptului că miza este mai puțin una estetică, cât dialogică. Imaginile ne vorbesc într-un sens propriu, nu doar figurat.
Iată de ce arta lui Klemi Üveges, sinceră, tânără, ludică, ironică, spirituală, sexy, reușește să ne spună ceva despre noi și despre lumea în care trăim și să ne provoace să privim dincolo de suprafață și să descoperim sensurile adânci, dar fără să ne pierdem umorul”
declară conf. univ. dr. Ştefan Gaie.

Organizatorii mulțumesc pe această cale celui care a sprijinit acest eveniment, domnului Gabriel Lungu manager al Agrotur Danubius din Gârnic, www.gernik.ro .
Publicul este aşteptat cu drag joi, 24 august, să o cunoască pe artistă şi să descopere o parte din opera sa recentă.
Spațiul expozițional este situat pe Strada Lucian Blaga Nr. 8, Timişoara. Pentru informații puteți contacta adresa de e-mail: brateanucostin@gmail.com sau la telefon: 0724523525.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.