Are 91 de ani, a condus SUA și susține că s-a vindecat de cancer

136

Situație inedită în SUA, unde fostul preşedinte american Jimmy Carter, în vârstă de 91 de ani, a anunţat că s-a vindecat de cancer. I-ar fi dispărut patru tumori din luna august când a fost diagnosticat cu melanom, care mai apoi s-a extins la creier.

„Am mers la doctori săptămâna aceasta pentru a doua oară”, a afirmat Carter într-o înregistrare video postată pe Twitter de NBC News.

„Prima dată când am fost pentru un RMN la creier, cele patru tumori erau încă acolo, dar răspundeau la tratament. Şi când am fost săptămâna aceasta, nu au mai găsit nici urmă de cancer. Aşa că am veşti bune”,  fostul preşedinte american Jimmy Carter.

Carter va continua să primească doze regulate de Keytruda, un medicament pentru boli autoimune aprobat recent, pentru a ajuta organismul său să caute eventuale celule canceroase care mai apar.

Jimmy Carter, în vârstă de 91 de ani, a anunţat în august că a fost diagnosticat cu melanom, care s-a extins la creier. Medicii i-au extirpat o parte din ficat şi au descoperit patru tumori mici pe creier. El a făcut o rundă de radioterapie pentru acele tumori şi a luat doze de Keytruda la fiecare trei săptămâni, conform Associated Press.

Jimmy Carter a fost preşedinte al Statelor Unite în perioada 1977 – 1981, iar ulterior s-a implicat în cauze umanitare şi în misiuni de monitorizare a alegerilor. Jimmy Carter a obţinut Premiul Nobel pentru Pace în anul 2002.

LĂSAȚI UN MESAJ