Aquatim, o companie cu suflet artistic-VIDEO

651

Luni, 29 februarie, la sediul central al societăţii de apă şi canal Aquatim, din Piaţa 700 din Timişoara, a avut loc o acţiune de suflet, cu şi pentru copii.

Iată o colaborare de de patru ani ce a devenit deja tradiţie. Aquatim îşi uneşte eforturile cu tinerii artişti de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Constantin Pufan”. Şi ce iasă din această emulaţie de idei şi forţe creatoare este de admirat. Expoziţia Marţişorului din holul sediului central al societăţii este de toată lauda. Se pot admira şi, evident, cumpara felicitări, marţişoare, desene, mici lucruri de mână, toate înfăptuite cu o rară şi lăudabilă migală. Se pot achiziţiona chiar şi butelii de sticlă foarte frumos decorate.

Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Constantin Pufan” este o instituţie de învăţământ special care şcolarizează copii cu vârste cuprinse între 2 şi 17 ani, cu deficienţe auditive, dar şi cu deficienţe senzoriale multiple. În prezent, instituţia are un număr de 105 beneficiari, fiind unică în regiunea de vest a ţării.

Copiii şi tinerii de la această şcoală de o factură mai aparte sunt deja, de o bună bucată de vreme, prietenii speciali ai companiei de apă. La început de primăvară, ei vin cu rodul muncii lor, în speranţa că le va fi apreciat talentul, recunoscut, de altfel, în cadrul numeroaselor competiţii şi concursuri locale şi naţionale.

Centrul este extrem de activ în ceea ce priveşte implicarea acestor tineri în proiecte de responsabilitate socială, miniexpoziţii, ateliere tematice, vizite în companii şi instituţii. Copiii sunt arhicunoscuţi în companiile multinaţionale pentru că vin, an de an, cu produse realizate de ei cu trudă şi bucurie.

Micii asociaţi ai Aquatim-ului ne demonstrează încă o dată , dacă mai era nevoie, că deficienţele de auz pe care le au aceşti tineri deosebiţi nu le îngrădesc integrarea şcolară, profesională sau socială şi nici nu îi împiedică să se exprime, ori de câte ori doresc, prin artă. Iar ei o fac extraordinar de bine!

LĂSAȚI UN MESAJ